biały dymek po wymianie rozrządu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
biały dymek po wymianie rozrządu
witam
Po wymianie rozrządu zauważyłem że rano jak zapalam to pusci biało siwy dymek z rury, wcześniej tego nie było. Potem jest wszystko ok.
Jeszcze mam pytanie, czy padnięty przepływomierz może powodować zwiększone spalanie??
Po wymianie rozrządu zauważyłem że rano jak zapalam to pusci biało siwy dymek z rury, wcześniej tego nie było. Potem jest wszystko ok.
Jeszcze mam pytanie, czy padnięty przepływomierz może powodować zwiększone spalanie??
-
- Nowicjusz
AndrzejOsz,
po zmianie tego rozrzadu sprawdziles ustawienie pompy ?
jesli nie to zrob to.
Bialy dymek =( zazwyczaj ) pozny kat wtrysku
A walek ustawiany na listwe? mam nadzieje
pozdr.
voss
po zmianie tego rozrzadu sprawdziles ustawienie pompy ?
jesli nie to zrob to.
Bialy dymek =( zazwyczaj ) pozny kat wtrysku
A walek ustawiany na listwe? mam nadzieje
w TDI przeskok o zab to juzb. mocno przestawiony, no i takie cos moze byc juz slyszalne a dwa zeby to juz salatka z zaworow.To_mas pisze: albo przeskoczone o ząb czy 2 a moze więcej
pozdr.
voss
pozdr.
voss
voss
-
- Nowicjusz
nie wiem jak był ustawiany bo robił to mechanik, auto ogólnie po tej wymianie powyżej 3tys nie bardzo chce isc, podejrzewam przepływomierz ale teraz to może i ten rozrząd jest zle ustawiony. mieszkam w małej miejscowosci i jest problem z podpięciem się pod kompa, ostatnio klijent sprawdzał mi samochód na biegu jałowym, to chyba nie bardzo fachowo. zna ktos może dobrego fachowca z ok. Płocka, pozdrawiam
-
- Nowicjusz
przestawiony rozrzad o zabek lub nawet dwa, jak najszybciej ustawic rozrzad do pierwotnego stanu i powinno byc po problemie. Ale z tym to najlepiej do ASO, a nie do byle pierwszego z brzegu "mechanika", osobiscie nie ufam zadnemu z takich ludzi, zycie nauczylo ze wiekszosci z nich niewarto powierzac swoj wozek;)