bardziej ze środka , przy wyłączonym radiu ( w trakcie jazdy)........ albo najlepiej na postoju przy otwartych drzwiach dodaj troche gazu i słuchaj czy nie świszczyTommyB pisze:Z zewnątrz czy ze srodka?
Zbyt cicha turbina
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
To ja chyba źle zrozumiałem, cały czas pisałem o tej A6, nie o Golfie. Ładnie się dogadaliśmy.damcio151 pisze:to dal tego gwiżdżeolek256 pisze:No i na dodatek jeszcze jestem bez kata...
zdrowe turbo nie gwiżdże , albo jest gdzieś jakaś nieszczelność
jak turbo gwiżdże to może przelatać jeszcze tysiące km , a może kilka , jak nie gwiżdże to jest ok , ważne , żeby auto miało kopa i turbo nie waliło olejemja w audi a6 z 2006r nie słyszałem turbowogole w nowych autach tez slychac turbo jak sie ladnie wkreca , zwlaszacza przy pierwszych 2 biegach(tak jak u mnie).

[ Dodano: 24 Lip 2007 21:23 ]
No i po sprawie, byłem, zobaczyłem, podziękowałem, już miałem brać, wszystko niby ok, a koleś żeby mnie przekonać to wsiadł i wdusił gaz w podłoge tak aż do końca obrotów, no i wyszło szydło z worka, najpierw błękitny dym, potem czarna chmura, w końcu z rury poszło ze 100g oleju na ziemie, samochód zgasł i nie chciał odpalić, potem zapalił ale dziwnie chodził, juz jak zobaczyłem chmure to podziękowałem, ale koleś mi mówi że przepalić trzeba i przepalił, w zasadzie powinienem mu podziękować, bo bym się wsadził na minę, a tak to jest ok, szukam dalej, jakby ktoś miał na sprzedaż 1Z na dolnym ślasku, koniecznie z Airbagiem w dobrej cenie to byłbym chętny.
ogólnie na luzie nie powinno się gazować , jak już to do 3.5 tyś max , ale to nie jest wskazane dla silnikaTommyB pisze:A na rozgrzanym można tak do końca dociągać obroty na luzie?

diagnoza dynamiczna , czyli musisz zrobić logi na 3-4 biegu od 1500 do 4000 obr z grup 003 , 008 i 011TommyB pisze:Diagnoza dynamiczna, czyli mam sie przejechać i sprawdzić czy równomiernie rozwija moc, czy podpiąć pod VAG i tam jest taka opcja?
wtedy widzisz jak turbo pompuje i czy przepływka nie tnie dawki itp
Ostatnio zmieniony wt lip 24, 2007 22:46 przez damcio151, łącznie zmieniany 1 raz.