Zbyt cicha turbina
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zbyt cicha turbina
Witam, co prawda jeszcze swojego golfa nie mam, ale intensywnie szukam i powiedzmy że znalazłem, tylko jest jeden problem, tak mi się wydaje przynajmniej. Chodzi o to że znalazłem z naprawdę małym przebiegiem, udokumentowanym 1Z 140.000 ( nie mówcie że przekręcona książka bo jedna właścicielka i środek naprawdę nie wytarty jest, ani pedały ani kierownica ani gałka od biegów ). Niby wszystko ok, krótko grzeje świece, pali idealnie, silnik suchy, ale wydaje mi się że turbina działa za cicho, prawie jej nie słychać, szukam już 3 miechy i zawsze coś było słychać, taki świst, a tutaj tylko tak lekko słychać jak się załączy, ale naprawdę pomijalnie. To mój pierwszy samochód i pierwszy diesel którym będę jeździł, czy z tym turbo jest coś nie tak? Siada, czy tak ma być? Dziękuje za pomoc.
on w tych temp. nie grzeje świecTommyB pisze:krótko grzeje świece,

jeżeli autko ma kopa , to znaczy , że turbo jest zdrowe ( zdrowe turbo ma nie gwizdać )TommyB pisze:ale wydaje mi się że turbina działa za cicho, prawie jej nie słychać,
jak masz dostęp do vaga to obacz ile turbo pompuje i będzie wszystko wiedziałTommyB pisze:czy z tym turbo jest coś nie tak?
No i już pierwsza plama, myślałem że diesle zawsze grzeja świece, do vaga dostępu nie mam, ale samochód zwija się całkiem przyzwoicie, w porównaniu z samochodem taty, którym teraz sie poruszam to muł ale ogólnie jest i tak nieźle. Troche mi ulżyło, bo już się bałem że dalej musze szukać autka, jeżeli tak ma być to chyba będę go brał i będe pełnoprawnym członkiem forum
Dzięki za pomoc.

moje auto ma kopa a turbina pieknie swiszcze , miod dla uszudamcio151 pisze:jeżeli autko ma kopa , to znaczy , że turbo jest zdrowe ( zdrowe turbo ma nie gwizdać )

wogole w nowych autach tez slychac turbo jak sie ladnie wkreca , zwlaszacza przy pierwszych 2 biegach(tak jak u mnie).
Nie ma tego dobrego, co by na zle nie wyszlo...
Pan instruktor nauki jazdy :bigok:
Pan instruktor nauki jazdy :bigok:
to dal tego gwiżdżeolek256 pisze:No i na dodatek jeszcze jestem bez kata...

zdrowe turbo nie gwiżdże , albo jest gdzieś jakaś nieszczelność
jak turbo gwiżdże to może przelatać jeszcze tysiące km , a może kilka , jak nie gwiżdże to jest ok , ważne , żeby auto miało kopa i turbo nie waliło olejem
ja w audi a6 z 2006r nie słyszałem turbowogole w nowych autach tez slychac turbo jak sie ladnie wkreca , zwlaszacza przy pierwszych 2 biegach(tak jak u mnie).