Słabo pali na zimno???

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI

Słabo pali na zimno???

Post autor: PinkFloyd » ndz lip 15, 2007 11:38

Mój ojciec ma MK IV TDI ALH, mieszka ode mnie troszeczkę wiec raz na kilka miesiecy go odwiedzam. Przyjechałem, rano wsiadam do jego autka i co :blush: 2 sekundy musiałem krecic rozrusznikiem i załapał. Przy czym jak wiadomo przy takiej temp. świece w TDI się nie pala, ale mimo tego sprawdzone i wymienione na BERU. Kąt wtrysku ok, żadnych błędów na Vagu- czujniki sprawdzone, akumulator nowy, prad rozruchowy 700A wg (EN), co ciekawe na ciepło pali jak szalony za ząbkiem. Jak odpala się na zimno puszcza biały dymek przez chwilę. Wczesniej tego nie było i już sam nie wiem co może być. Mówił że tak ma już z 3 miesiące. Wszystkie przewody szczelne, filtry nowe. Zastanawiałęm się nad rozrusznikiem , może to jego wina ( ale wg mnie na ciepło by dobrze nie palił jak by była jego wina )??? poza tym przeczysciłęm wszystkie przewody zasilające i masowe i dalej tom samo, łądowanie ładne 13,8V ( tak jak w książce do Mk IV ). Paliwko lane na dobrych stacjach. . Dzisja dalej walka, ale jak ktoś ma jakieś sugestje to jestem wdzięczny :pub:
Ostatnio zmieniony ndz lip 15, 2007 11:39 przez PinkFloyd, łącznie zmieniany 1 raz.

mirass
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Re: Słabo pali na zimno???

Post autor: mirass » ndz lip 15, 2007 11:41

jeśli dysponujesz VAGiem to zobacz ile masz mg/suw pracy na biegu jałowym tuz po zapaleniu

www.vagtune.pl tel. 502730289

Awatar użytkownika
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: PinkFloyd » ndz lip 15, 2007 11:43

mirass pisze:jeśli dysponujesz VAGiem to zobacz ile masz mg/suw pracy na biegu jałowym tuz po zapaleniu
właśnie co ciekawe to trzyma parametry fabryczne, wiec wszystko ok, sprawdzana nawet była dawka startowa u kolegi co montuje Chipy i też ok :crazy:
Ostatnio zmieniony ndz lip 15, 2007 11:44 przez PinkFloyd, łącznie zmieniany 1 raz.

mirass
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: mirass » ndz lip 15, 2007 15:44

PinkFloyd pisze:
mirass pisze:jeśli dysponujesz VAGiem to zobacz ile masz mg/suw pracy na biegu jałowym tuz po zapaleniu
właśnie co ciekawe to trzyma parametry fabryczne, wiec wszystko ok, sprawdzana nawet była dawka startowa u kolegi co montuje Chipy i też ok :crazy:
jeśli możesz to podeślij mi ori soft z tego golfa

www.vagtune.pl tel. 502730289

Awatar użytkownika
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: PinkFloyd » ndz lip 15, 2007 20:56

Co ciekawe podpadało mi połączenie przewody masowego mimo oczyszczenia połączenia do silnika na oczku montażowym do kabla, było duzo nalotu. Więc przewód won do śmieci i zamontowałem nowy. I co się okazało odpala bez problemu na zimno za pierwszym ząbkiem :bigok: Ale Ciekawe czemu na ciepło to nie miało wpływu??? Moze na zimno potrzebny był wiekrzy prąd rozruchowy i spadałały ampery, ale już po temacie :food:
Takie proste rzeczy a myslałem nad tym cały dzień :hmm: i sprawdziłem całe autko
Ostatnio zmieniony ndz lip 15, 2007 20:57 przez PinkFloyd, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”