od 2 m-cy jestem szczęśliwym posiadaczem mk4 1.9tdi (110ps) i w tym tyg. wymieniałem (profilaktycznie) rozrząd w jednym z najlepszych serwisów w okolicy... wg opinni innych...
od momentu odebrania samochodu czuje że ten samochód jest po prostu słabszy... kilka razy miałem nawet przypadek (po dłuższej pracy silnika) że na 5biegu miał problem przekroczyć 3,5 tys obrotów (120KM/h)... mam wrażenie że nie świszczy mi już turbo sprężarka (a zawsze był ten piękny świst)... mam też wrażenie że troche mocniej zaczął dymić....
Pomocy...
Czy chłopaki z serwisu mogli coś zj.....ać podczas wymiany rozrządu czy po prostu coś się zepsuło

[ Dodano: 11 Lip 2007 22:12 ]
dodam jeszcze że po zgaszeniu silnika po chwili pracował jakby normalnie... co prawda zbiera się po jakims czasie ale na obrotach 3tys zabiera się bardzo mocno...
(kiedys było to odczuwalne na obrotach 1,5 -2tys....) natomiast nadal nie słysze charakterystycznego świstu turbiny.
czy jest to podobny problem do kolegi z innego tematu??
teraz, że jak wciskam pedał gazu to nie od razu sie płynnie zbiera - tylko musi złapać troszkę obrotów i na tych wyższych, pracuje jakby normalnie.
Odczuwa sie to i na wyższych biegach, i wyższych prędkościach że po przyłożeniu gazu musi sie chwilę namyślić i potem wchodzi na obroty ładnie.