ustawienie kąta wtrysku - jak?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Lokalizacja: był Śląsk - Katowice, Mysłowice jest Poznań okolice
- Kontakt:
ustawienie kąta wtrysku - jak?
robili mi rozrząd i powiedzieli że kąt jest ustawiony, jutro wyjeżdzam wiec mówie sprawdze bo jakiś mułowaty golfik, patrze ne tdi timing a tam 25 na w vagu na dole przy czerwonej kresce, co teraz mam zrobić jutro wyjaz mam a tu auto niesprawne, jak go samemu ustawić?? jaki powinien być kąt wtrysku, przed wymianą auto owiele żwawsze było
Ostatnio zmieniony wt lip 03, 2007 20:18 przez kupszczelisty, łącznie zmieniany 1 raz.
nie desperuj mirmiłku, jesli patrzych na zablokowanych nastawach to ma to głównie znaczenie przy zapalaniu
poźniej nastwnik powinien wyrobić.... no własnie powinien, masz za późny wtrysk ale w granicach tolerancji - możesz jechać w trase
ja po wymianie wtrysków mam 32 i sie na razie nie przejmuje
musisz poluzowac śruby od pompy i przestawiać pompe tak aby wyszło około 49-51
ps. sprawdzałes na rozgrzanym silniku ? jaka była wartość na przedostatniej pozycji ?
poźniej nastwnik powinien wyrobić.... no własnie powinien, masz za późny wtrysk ale w granicach tolerancji - możesz jechać w trase
ja po wymianie wtrysków mam 32 i sie na razie nie przejmuje
musisz poluzowac śruby od pompy i przestawiać pompe tak aby wyszło około 49-51
ps. sprawdzałes na rozgrzanym silniku ? jaka była wartość na przedostatniej pozycji ?
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
cowboy, było po kolei 1-43 2-026 3-000 4-018 5-114 6-112 7-074 8-145 9-139 10-133 na wykresie na dole pisało timing 25 tak sprawdzałen na rozgrzanym silniku, chodzi o to że to auto nie chodzi tak jak powinno i jak dam buta to kopci troche a kiedyś, jak mam dokładnie to pąpe ustawić w którą strone przesunąć i jak duzo mniej więcej i gdzie te sróby są, ile ich jest?
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: