No więc sprawa wygląda tak:
Na biegu jałowym coś ostro wali pod maską. Dość szybkie stuki du du du du du, jak dodam minimalnie gazu silnik sie stabilizuje i przestaje to walić. Jak puszcze gaz, silnik dostaje drgań jak każdy diesel i znowu zaczyna głośno łupać. Co to może być odgłos dochodzi jakby ze skrzyni, ale zauważyłem, że przy napinaczu jeden z tych wałków na luzie wpada w spore wibracje i dopiero po dodaniu gazu się stabilizuje to może tak walić ?
AFN - Coś ostro łupie pod maska
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
AFN - Coś ostro łupie pod maska
Ostatnio zmieniony ndz lip 08, 2007 12:48 przez Rafit, łącznie zmieniany 1 raz.
u mnie napinacz dzwoni , jak dodam gazu to przestaje ... możliwe , że u Ciebie dudniRafit pisze:ale zauważyłem, że przy napinaczu jeden z tych wałków na luzie wpada w spore wibracje i dopiero po dodaniu gazu się stabilizuje to może tak walić ?

Ostatnio zmieniony ndz lip 08, 2007 12:58 przez damcio151, łącznie zmieniany 1 raz.
Przyglądałem się teraz temu silnikowi i nie wiem co to tak może łupać, jutro podjadę do mechanika i zobaczymy jaka będzie diagnoza.
W wibracje wpada to koło zaraz za alternatorem, ale też zaważyłem, że jak wcisnę sprzęgło to trochę ciszej wali, ze skrzyni może takie walenie dochodzić?
W wibracje wpada to koło zaraz za alternatorem, ale też zaważyłem, że jak wcisnę sprzęgło to trochę ciszej wali, ze skrzyni może takie walenie dochodzić?
Ostatnio zmieniony ndz lip 08, 2007 14:45 przez Rafit, łącznie zmieniany 1 raz.