linka sprzęgła - różnica z IC i bez (SB <=> JR)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Akurat nie chodzi tu o automatyczny naciag ale z tego co pamiętam to jest inna. Wychodząc z ściany grodziowej linka przechodzi nad rurami od IC a następnie w dól do skrzyni i ma specjalny kawałek stalowej rurki odpowiednio wygiety by pasowała. Być moze od zwykłego też podejdzie ale bedzie musiała isc pod rurami od IC.tomcio pisze:lasidora, Ktoś z forum montował ori IC i miał z tym problem, dzisiaj się temu przyglądałem i właśnie dziwne to dla mnie było czym ma się różnić dlatego pytam jak to faktycznie jest, moja linka jest OK i szkoda wydatków.
Mam tylko to zdjecie bo auto sprzedałem
Ostatnio zmieniony pt lip 06, 2007 19:15 przez ventil, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
tomcio, do tego z ic masz linke dluzsza jak juz koledzy wspominali... a generalnie mi sie to nie podoba bo przynajmniej u mnie ta linka sie szybciej wyciera przez to ze musi mijac IC.... jakby szla normalnie jak w JR by bylo lepiej
[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
tomcio, u mnie tak idzie ale i tak nie jest idealnie prosto... jak zamontujesz to zobaczysz o co chodzi... chyba, ze u mnie nieoryginalna linka i cos pokaszanione
Ostatnio zmieniony pt lip 06, 2007 22:58 przez zaprzal, łącznie zmieniany 1 raz.
[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]
Pomijając linki krótsze do SB występuje linka z samoregulacja jak i bez samoregulacji (reg. ręczna) i obie idą nad IC. Akurat do SB różnica w cenie pomiedzy jedną i drugą jest nieduża. Jesli zdecydujesz sie na zmiane nie kupuj jakiegoś taniego g*wna bo po dwóch m-cach nie będziesz mógł wcisnąc pedału - tak mi sie dwie linki zatarły. Dobrą "germany" ale drogą to można z ATE ( nr ATE z s/r 24.3728-0120) kupic a dobrą "włoszczyznę" to COFLE (nr COFLE bez s/r - 10.3145, z s/r 10.3411) w/g mnie produkuje.
Ostatnio zmieniony sob lip 07, 2007 07:18 przez ventil, łącznie zmieniany 1 raz.