Ile powinien wyciagać 1.6TD ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
no widzisz ) juz wiesz wszystko
K24 i T3 to duze turbiny charakteryzujące sie duzą turbodziurą :)czyli zaczynają ciągnąc dopiero od ok troche przed 3 tyś bardzo dobre na trasy bo kiedy te mniejszcze k14 i T2 juz bedą puchnąć zgrzane to T3 czy K24 bedą sie rozkręcać :PP :D
[ Dodano: Nie Cze 24, 2007 13:09 ]
Jakbyś tak zapakował do swojego SB taką większą turbine (co sie wiąze z wydatkiem sporym) to by to nieźle latać mogło
Ja jednak wolałbym podkręcić to k14 ....
ide umyć auto ) powodzenia:)
Ale jakbyś k14 tak do 1 bara podciągnął to myśle ze spokojnie powinna śmigać ) i dmuchać jak nicPawlos pisze:To raczej nici z duzego doladowania
T2 :PP hehe Garrett T2 jest chłodzony wodą )Pawlos pisze:Ktore K24 czy T3 jest chlodzona woda??
K24 i T3 to duze turbiny charakteryzujące sie duzą turbodziurą :)czyli zaczynają ciągnąc dopiero od ok troche przed 3 tyś bardzo dobre na trasy bo kiedy te mniejszcze k14 i T2 juz bedą puchnąć zgrzane to T3 czy K24 bedą sie rozkręcać :PP :D
[ Dodano: Nie Cze 24, 2007 13:09 ]
Jakbyś tak zapakował do swojego SB taką większą turbine (co sie wiąze z wydatkiem sporym) to by to nieźle latać mogło
Ja jednak wolałbym podkręcić to k14 ....
ide umyć auto ) powodzenia:)
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
nieprawda... ja mialem taka zmiane i pasuje flansza na kolektorze wydechowym, pasuje wydech, pasuje rura do ic... jedyne co trzeba zmienic to rura do filtra powietrza wiec przerobka nie taka trudna powiedzialbym, ze wyjatkowo latwa i tania, prawie plug&playTo_mas pisze:Jakbyś tak zapakował do swojego SB taką większą turbine (co sie wiąze z wydatkiem sporym)
ja bym nie wolal, na t2 mialem 95 koni a na k24 zrobilem ET 15,24 na 1/4 miliTo_mas pisze:Ja jednak wolałbym podkręcić to k14 ....
[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
zaprzal, Ty to zawsze sie musisz ze mną nie zgadzać :PPP
Plug & play to sie zgodze Chodziło mi o znalezienie dobrej duzej Turbiny i jej cene :PP hehehe
To konkretny czas wykręciłeś GRATKI
dymu musiało być duzo
Plug & play to sie zgodze Chodziło mi o znalezienie dobrej duzej Turbiny i jej cene :PP hehehe
moj tez bedzie miał koło tego teraz znaczy 95PS ale jeszcze sporo modów do wykonaniazaprzal pisze:na t2 mialem 95 koni a na k24 zrobilem ET 15,24 na 1/4 mili
To konkretny czas wykręciłeś GRATKI
dymu musiało być duzo