Jakie i za ile rury na lepszy układ wydechowy

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

To_mas
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Jakie i za ile rury na lepszy układ wydechowy

Post autor: To_mas » sob cze 23, 2007 00:45

Witam oto moje pytanie :))
Chcialbym zrobić troche lepszy czytać o większej średnicy wydech w moim TD :D
Jako ze po przekładce mam standard od diesla (który chyba jest nawet cieńszy niz normalny od TD (poprawice mnie jeśli sie myle ??)) to chciałbym zapodać mu cośszerszego zeby zyskać jeszcze troszke w dynamice autka :))

Teraz tak :
jaką średnice robić ?? (kiedyśczytałem coś o proporcjonalności wydechu do dolotu ale sam nie wiem co to i czy to prawda itd :P )
Skąd wziąść najtaniej materiały ??
Z jakim kosztem sie liczyć biorąc pod uwage ze zrobie to sobie sam !!! Tylko rure musze kupić :)
Jaką długoś rury kupić ??

no i pisać wszystko co moze sie okazać pomocne :D

michal0604
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: michal0604 » sob cze 23, 2007 02:42

Co z tego że zmienisz średnicę rur wylotowych. Przecież spaliny dławią tłumniki, a nie rury. Możesz się pobawić, jak masz gientarkę do rur, migomat, i wolny czas. Ale to i tak nic nie da(mój znajomek też się w to bawił, ale to nic nie dało) Naprawdę jak Masz wolny czas, to lepiej zrób tak: :pub:

michal0604

Awatar użytkownika
ventil
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: ventil » sob cze 23, 2007 07:34

michal0604 pisze:Co z tego że zmienisz średnicę rur wylotowych. Przecież spaliny dławią tłumniki, a nie rury. Możesz się pobawić, jak masz gientarkę do rur, migomat, i wolny czas. Ale to i tak nic nie da(mój znajomek też się w to bawił, ale to nic nie dało) Naprawdę jak Masz wolny czas, to lepiej zrób tak: :pub:
Nic badziej błędnego - w autach z turbo gdy zwiększona zostaje moc spalin jest znacznie wiecej i by "uwolnić" wydech stosuje sie większe średnice rur. Jesli rura nie miała by nic do tego to z powodzeniem można by było dać wydech z rurki o średnicy np. 1,5cm. W dieslu wystarczy jeden tłumik na końcu a i tak będzie w miarę cicho. To_mas, jeśli maż możliwości zrób sobie cały wydech (od samej turbiny) przynajmniej 2". Jeśli planujesz większe modyfikacje to przydał by sie 2,5". Ja mam zrobiione to tak ale ze względu napędu na 4 koła nie mogłem umieścić wydechu w tunelu więc by nie był zbyt nisko zrobiony jest z dwóch mniejszych rur.

To_mas
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: To_mas » sob cze 23, 2007 09:53

Gientarki do rur to ja reczej nie mam:/

Ale migomat jest spawarka elektryczna tez no i nawet palnik na gaz :PP

ventil, chciałbym to zrobić od samego Turbo ale qrcze ten odcinek to bedzie najtrudniejsza sprawa chyba :// ale jak nie teraz to pózniej napewno go zmienie !! zeby tez był szerszy :D:D

Narazie myśle pociągnąc od tej spinki czyli tego złączenia bo mi kasy brakło by :(( (student:P) a pozniej dokończyć odcinek od Turbo i bedzie wypych :D
Tak wypośrodkuje na 2,2" i bedzie git :)

U Ciebie to masz extra zrobione i dzieki bardzo za foty :D:D

ventil, powiedz mi z czego masz ten końcowy wydeszek ?????
Ja mam taki niby to sport ale zastanawiam sie własnie czy nie wrzucić takiego jak Ty masz z 2 rurek zagiętego do dołu :D fajnie wtedy dymi :D:D

Awatar użytkownika
ventil
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: ventil » sob cze 23, 2007 10:42

Powiem Ci ze nie wiem od czego on jest - kazałem zrobic wydech i przyszedłem tylko po odbiór auta. Kazałem by załozyli z wejściem 2,5".

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”