Jaki przebieg ma twoj DIESEL
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Wujek Sibula
- Mały gagatek
- Kontakt:
na liczniku 222,222 a silniczek lata bez problemu jedynie turbo padlo ale i bez niego w 4 osoby wyciagnal po rozbujaniu 170:) a przy -8 palil nawet na jednej swiecy
[ Dodano: 11 Kwi 2007 07:24 ]
a moj stary mk2 1,8 mail 543tys jak go sprzedawalem:) oczywiscie na liczniku bylo podczas transakcji 250:P
[ Dodano: 11 Kwi 2007 07:24 ]
a moj stary mk2 1,8 mail 543tys jak go sprzedawalem:) oczywiscie na liczniku bylo podczas transakcji 250:P
- kuba82wroc
- Mały gagatek
- Kontakt:
Witam!
Bardzo powaznie mysle o kupnie golfa III. Znajomy sprowadzil z niemiec bardzo interesujacy model z roku 1997 z silnikiem 110KM, klimatyzacja, podgrzewanymi fotelami itp. Samochod jest naprawde zadbany...sęk w tym, ze ma przejechane 300tys km i to nieco mnie zniecheca. Czy powineinem sie obawiac takiego przebiegu czy smialo moge kupic autko z takim przebiegiem skoro naprawde jest zadbane?
Mam nadzieje, ze uda Wam sie rozwiac moje watpliwosci! Bardzo dziekuje za pomoc.
Kuba
Bardzo powaznie mysle o kupnie golfa III. Znajomy sprowadzil z niemiec bardzo interesujacy model z roku 1997 z silnikiem 110KM, klimatyzacja, podgrzewanymi fotelami itp. Samochod jest naprawde zadbany...sęk w tym, ze ma przejechane 300tys km i to nieco mnie zniecheca. Czy powineinem sie obawiac takiego przebiegu czy smialo moge kupic autko z takim przebiegiem skoro naprawde jest zadbane?
Mam nadzieje, ze uda Wam sie rozwiac moje watpliwosci! Bardzo dziekuje za pomoc.
Kuba
mój golf ma przejechane 260 tyś wszystko zależy jak poprzednik dbał o to autko wcześniej miałem citroena TD przejechane miał 650tyś km wymieniłem w nim głowice i regenerowałem turbo po około 550tyś i jeszcze jeździł i naprawde miał kopa pewnie dalej bym nim jeździł tylko jakiś baran nie zatrzymał sie na stopie i mi go skasował.
silniki diesla sa naprawde długo wieczne po warunkiem że sie o nie dba.
silniki diesla sa naprawde długo wieczne po warunkiem że sie o nie dba.
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Ja mam Passata B3 rok 93 silnik 1,6 TD przebieg 345 tys . Właśnie jakąś godzinkę temu skończyliśmy robić w nim remont. Silnik od nowości był nic nie grzebany o czym świadczy oryginalna uszczelka pod głowicą i oryginalne sprzęgło i reszta rzeczy. Wymieniłem: sprzęgło kompletne, panewki, zawory, fortkomory w głowicy,pierścienie, uszczelniacze zaworów, popychacze zaworów do tego planowanie głowicy nowe filtry oleje płyny i wszystkie możliwe uszczelki węże itp. Nazbierało się tego trochę koszt całościowy koło 2 tys , zobaczymy jaki będzie efekt tych modernizacji po dotarciu silnika, wtedy zaczną się modyfikacje. Ale silnik jak na taki przebieg ma minimalne zużycie co stwierdził wykwalifikowany mechanik który już nie jedno widział. Jak na diesla 300 tys to połowa jego życia. Wystarczy zrobić jakiś dobry przegląd i można śmiało jeździć.
- damian-ppp
- Gadatliwa bestia
Moje autko jest 1994 roku - silnik 1,6 benzyna 176 000 km miał na liczniku, teraz jeździ jako 1,9SDI 141 000 gdy zaczynałem - w październiku 2006, teraz 150 000 koniec czerwca 2007 r.
Silnik chyba w porządku, teraz szykuje sie wymiana oleju, przez ten okres dolałem około 0,7 litra oleju, więc chyba w porządku.
Pali wyśmienicie nawet zimą stojąc całą noc na dworze, bez świec palił (coś przy przekładaniu, jakaś pomyłka w instalacji bo nie jarzą przez kluczyk) .
Silnik chyba w porządku, teraz szykuje sie wymiana oleju, przez ten okres dolałem około 0,7 litra oleju, więc chyba w porządku.
Pali wyśmienicie nawet zimą stojąc całą noc na dworze, bez świec palił (coś przy przekładaniu, jakaś pomyłka w instalacji bo nie jarzą przez kluczyk) .