Najpierw go sprawdż podmieniając z kimś bo ze przekażnik się grzeje to jeszcze nie jest oznaka awarii!!!!benelos pisze:Dobra wykryłem prawdopodobnie źródło problemu prawdopodobnie jest to przekaznik numer 18 jako jedyny jest bardzo mocno nagrzany pozostaje tylko go zamienić i sprawdzic co z tego bedzie
Samochod gasnie w trakcie jazdy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
witam dzisiaj bylo w miare cieplo i tez mi zgasl i juz nie chchial odpalic wyciaglem przekazik i wlozylem spowrotem i odpalil ale jak dojechalem do domu ok 10 km jak go dotklem normalnie goracuski czy to moze byc to pozdrawiam odpiszmacientyvw pisze:brat miał identyczne objawy u siebie, tez po deszczu mu potrafił zgasnac i pochwili palił dopiero. Po wymianie przekaznika 109 jak reka odjął...Tomek i Sabina pisze:Wiatma mam ten sam problem ale dziewne jak bylo cieplo to nie mailem ale teraz zaczelo padac i jest wigotno i dzisaij mi zgasl dwa razy mam 1,9tdi 90 koni jaki to kabel ci elektryk poprowadzil nowy przekaznik 109 jest ok co moze byc nie tak pomuz
Mieszkam w danii i tutaj nie mam dostepu do elektrykow prosze wiec ciebie co bys poradzil pozdrawiam odpisz
[ Dodano: 18 Cze 2007 18:07 ]
odkrylem ze chyba mam alarm fabryczny bo dioda w dzwiach mruga i jak zamkne auto i otworze maske to zaczyna trombic prosze o pomoc
witam dzisiaj bylo w miare cieplo i tez mi zgasl i juz nie chchial odpalic wyciaglem przekazik i wlozylem spowrotem i odpalil ale jak dojechalem do domu ok 10 km jak go dotklem normalnie goracuski czy to moze byc to pozdrawiam odpiszjaszczur pisze:benelos, masz immo,lub alarm fabryczny?
[ Dodano: Wto Cze 12, 2007 23:51 ]
tu masz co może być przyczyną,elektrycy tez nie dali rady,w końcu udało mi sie dojść do tego http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=75824
Ostatnio zmieniony pn cze 18, 2007 18:08 przez Tomek i Sabina, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak masz silnik 1Z to sprawdź czy masz immo i idź za fotoporadą jaszczura.witam dzisiaj bylo w miare cieplo i tez mi zgasl i juz nie chchial odpalic wyciaglem przekazik i wlozylem spowrotem i odpalil ale jak dojechalem do domu ok 10 km jak go dotklem normalnie goracuski czy to moze byc to pozdrawiam odpisz
Ostatnio zmieniony wt cze 19, 2007 07:48 przez Maciuś01, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
co to jest to immo dzisaij zauwazylem ze po rozebraniu goracego przekaznika strasznie smierdzial obecnie jestem za granica i nie mam mozliwosci zrobienia tego musze dojechac do domu to zawioze do elektryka ale jak dojechac jak gasnie moze jakis trik w razie czego pozdro odpiszMaciuś01 pisze:Jak masz silnik 1Z to sprawdź czy masz immo i idź za fotoporadą jaszczura.witam dzisiaj bylo w miare cieplo i tez mi zgasl i juz nie chchial odpalic wyciaglem przekazik i wlozylem spowrotem i odpalil ale jak dojechalem do domu ok 10 km jak go dotklem normalnie goracuski czy to moze byc to pozdrawiam odpisz
Jeżeli jest to przekażnik to niestety nie ma chyba żadnego triku (ja go nie znam...)Tomek i Sabina pisze:co to jest to immo dzisaij zauwazylem ze po rozebraniu goracego przekaznika strasznie smierdzial obecnie jestem za granica i nie mam mozliwosci zrobienia tego musze dojechac do domu to zawioze do elektryka ale jak dojechac jak gasnie moze jakis trik w razie czego pozdro odpisz
Immo to jest immobilajzer poznać go po kości w kluczyku (po rozebraniu)
Ostatnio zmieniony śr cze 20, 2007 08:01 przez Maciuś01, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
musze nie miec immo bo ogulnie jezgdze na dorobionym kluczyku od 4 miesiecy a orginalnym mam tylko lampke odpMaciuś01 pisze:Jeżeli jest to przekażnik to niestety nie ma chyba żadnego triku (ja go nie znam...)Tomek i Sabina pisze:co to jest to immo dzisaij zauwazylem ze po rozebraniu goracego przekaznika strasznie smierdzial obecnie jestem za granica i nie mam mozliwosci zrobienia tego musze dojechac do domu to zawioze do elektryka ale jak dojechac jak gasnie moze jakis trik w razie czego pozdro odpisz
Immo to jest immobilajzer poznać go po kości w kluczyku (po rozebraniu)
Zobacz ten temat co jaszczur zapodał z fotoporada, mi gaslo TDI . Rozkrecilem nie bylo nic podejrzanego oprocz jednogo luta ,ale dla spokoju lutownica poprawilem od przekaznikow i poki co juz 5 dzien mi auto nie zgaslo ,a wczesniej potrafilo kilka razy dziennie zwlaszcza przy wlaczaniu migaczy ,takze dziekuje bardzo jaszczurowi za ta fotoporade ,bo nie wiem czy ktos by na to wpadl.