Tulejka pompy - podcieka ropa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Tulejka pompy - podcieka ropa
Mam następujący problem:
Podcieka mi z pompy wtryskoej ropa po przez cięgno gazu:(
Ale niestety nie jest to wina oringu, który tam jest i który dwukrotnie juz wymienialem na nowy - lecz chyba muszę już wymienic tulejkę, która się tam znajduje:/
Na zdjeciu zaznaczylem która to ( na niebiesko )
I problemem jest to - że nie mam jak jej kupic:/
Pytałem w paru sklepach, gdzie zawsze się zaopatruje, to nie mają - i musieli by jak cos znac numer - ale na niej go nie ma;/
Prosze wiec, jeśli ktoś wie, skąd takie cos wziac - o namiary na to miejsce:)
P.S. Jak by ktos przypadkiem miał taką tulejkę - to ja ja chętnie kupie
Podcieka mi z pompy wtryskoej ropa po przez cięgno gazu:(
Ale niestety nie jest to wina oringu, który tam jest i który dwukrotnie juz wymienialem na nowy - lecz chyba muszę już wymienic tulejkę, która się tam znajduje:/
Na zdjeciu zaznaczylem która to ( na niebiesko )
I problemem jest to - że nie mam jak jej kupic:/
Pytałem w paru sklepach, gdzie zawsze się zaopatruje, to nie mają - i musieli by jak cos znac numer - ale na niej go nie ma;/
Prosze wiec, jeśli ktoś wie, skąd takie cos wziac - o namiary na to miejsce:)
P.S. Jak by ktos przypadkiem miał taką tulejkę - to ja ja chętnie kupie
Ostatnio zmieniony czw cze 07, 2007 20:27 przez Bordos, łącznie zmieniany 1 raz.
Byles u tokarza u nas w 3 miescie??sGARY pisze:Bordos, do tokarza placilem 30zl!! ladnie dopasowal tulejke. Bo napewno nie tylko tulejka jest wyrobiona ale takze oska!! wiec trzeba to spasowac! poszukaj na forum gdzies byly nr podane tulejki i oringu, chociaz tulejek jest pare rodzaji...
Daj na nieg jakies namiary:)
Ośka tez wyrobiona - tzn ze byles u niego z tą ośką od gazu i na poczekaniu ci dotoczył??
Pozdro:)
pawliszyn, ee no mi bez probelmu dorobil z mosiadzu tulejke pod wymiar oski
[ Dodano: Czw Cze 07, 2007 10:55 ]
Bordos, w Gdyni bylem na ulicy zakopianskiej to jest zaklad ktory zajmuje sie pompami diesla znaja sie zajebiscie!! wzialem pokrywke pompy z oska dalem im, dotoczyli tulejke, nowy oring, uszczelke do pokrywki jakas godzine to im zajelo hmm z numerem moze byc problem :/ ale postaram sie zalatwic
Bordos, w Gdyni bylem na ulicy zakopianskiej to jest zaklad ktory zajmuje sie pompami diesla znaja sie zajebiscie!! wzialem pokrywke pompy z oska dalem im, dotoczyli tulejke, nowy oring, uszczelke do pokrywki jakas godzine to im zajelo hmm z numerem moze byc problem :/ ale postaram sie zalatwic
sGARY pisze:pawliszyn, ee no mi bez probelmu dorobil z mosiadzu tulejke pod wymiar oski
ok zgoda przyznaje racje
sGARY pisze:pawliszyn, ee no mi bez probelmu dorobil z mosiadzu tulejke pod wymiar oski
Ale oni co to składali itp?
BO ja w sumie bym podjehał z ojcem, z górą pompy, żeby dotoczyli i sam to poskładał jak cos.
Ile w sumie zaplaciles za nową tulejkę?