Problem z obrotomierzem

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

kermit82
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z obrotomierzem

Post autor: kermit82 » wt cze 05, 2007 21:18

Witam.
Od dłuższego czasu mam problem z obrotomierzem a objawia się to tak, że nie działa mi na biegu jałowym (wskazuje zero a jak lekko przegazuje to słychać dziwny głośny pisk, po czym się załączy i wskazuje normalnie sytuacja to się powtarza na biegu pierwszym i drugim później wszystko normalnie do ponownego odpalenia). I tak, co należy wymienić i jaki to będzie koszt.

Awatar użytkownika
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: PinkFloyd » wt cze 05, 2007 21:40

Albo pasek wieloklinowy Ci piszczy albo masz ten problem co ja w poście o kole pasowym- moze obracac sie na gumie. Sygnał do obrotomierza idzie z alternatora i może jak sie nie obraca to nie ma obrotów.Zupełnie CI obroty nie wskazuja czy sa bardzo niskie jak piszczy??? Może kable przy altku by warto sprawdzic.

Awatar użytkownika
damian-ppp
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: damian-ppp » pt cze 08, 2007 13:45

Raczej wydaje mi się, że to wina paska wieloklinowego... Możliwe, że jest już luźny albo przepracowany... Zobacz jak jest z jego naciągiem... Jeśli jest już luźny i nie ma gdzie go nagiągnać to do wymiany i powinno być ok:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”