Woda w zbiorniczku
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Woda w zbiorniczku
WItam mam problem moze ktos mi pomoze
a mianowicie gdy zakrece korek (mocno) wskazowka wychodzi duzo poza norme a wiatrak sie nie wlacza odkrece korek robi sie ok tak samo jak jade jade jade zatrzymam sie zgasze silnik i wywala mi wode niewiem dlaczego jak stane i odkrece korek wtedy nie wywala (nawet jak zatrzymam sie odkrece korek i zgasze silnik wtedy tez nie wywala jest ok?? tylko taki problem wystepuje jak korek od zbiornioczka jest zakrecony. co to moze byc??
a mianowicie gdy zakrece korek (mocno) wskazowka wychodzi duzo poza norme a wiatrak sie nie wlacza odkrece korek robi sie ok tak samo jak jade jade jade zatrzymam sie zgasze silnik i wywala mi wode niewiem dlaczego jak stane i odkrece korek wtedy nie wywala (nawet jak zatrzymam sie odkrece korek i zgasze silnik wtedy tez nie wywala jest ok?? tylko taki problem wystepuje jak korek od zbiornioczka jest zakrecony. co to moze byc??
Sprawdź czy nagrzewa Ci się chłodnica- w samochodzie masz 2 obiegi cieczy chłodzącej: "mały" czyli tylko w bloku silnika i "duży" czyli ten po otwarciu termostatu - blok silnika + chłodnica. Czujnik od wentylatora który go załacza jest w chłodnicy na dolnym prawym rogu ( patrząc od czoła samochodu), więc jeśli nie chodzi Ci wentylator a auto bardzo się grzeje może padł Ci termostat i nie otwiera dużego obiegu. Płyn chłodniczy może Ci wywalać bo przy zakręconym korku wzrasta ciśnienie w obiegu- ciecz zwiększa swoją objętość... a jak odkręcisz korek ciśnienie spada do "normalnego"
www.jettaclub.pl
sprawdź jak działa czujnik który włacza wentylator, może zaczyna Ci świrować - sprawdź też wszystkie wtyczki może masz już troche zaśniedziałe... Druga sprawa że czujnik który jest odpowiedzialny za wskazywanie jak jest temp silnka jest w bloku silnika, wiec wcześniej reaguje na zmiane temp.
www.jettaclub.pl