Mam takie pytanko, jako że jadę pierwszy raz moim TDI tak dalego chciałem zapytać czy są jakieś zalecenia odnośnie tak długiej trasy. Jak TDI zachowuje się na tak długim odcinku i tak długiej pracy silnika - proszę o ewentualne uwagi

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
szczerze? ja nigdy takk nie robię a czasami bez przerwy 1200km robię. Jedynie co uzupełniam w trakcie trasy to paliwo i kawę w kubku.Szyszon pisze:Witam Cie,podstawa to wszystkie plyny, co 200-300 km pauza i podglad stanu oleju i ogolnie pod maske!
Ja tak robiłem przez pierwszy miesiąc jak kupiłem samochód... nie było niespodzianek i teraz co 2 tygodnie w weekend zaglądam w ciśnienie w kołach i pod maskę co się dzieje i nawet jak tydzień temu wypadła mi traska 1100 km to bez zaglądania pod maskę poleciałem...Szyszon pisze:Ja jednak z przyzwyczajenia, zatrzymuje sie co pareset km, cos zjem, wc i kontrola pod maske, moze to jakies zboczenie,ale wole miec pewnosc, po tym jak mi fochy walil na trasach
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 20 gości