Wyciek oleju.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wyciek oleju.
Witam
Mam w aucie problem z wyciakającym olejem i biedę ze zlokalizowaniem. Dół silnika jest cały zaolejony i znika mi w tempie pół litra na tysiąc km.
Stwierdziłem że to nie spod klawiatury, nie z okolic turbiny, okolice głowicy są suchusieńkie, okolice odmy (dół)także . Jest jakaś możliwośc, coś typowego dla 1Z/AHU, co się czasem przydarza?
pozdrawiam
Mam w aucie problem z wyciakającym olejem i biedę ze zlokalizowaniem. Dół silnika jest cały zaolejony i znika mi w tempie pół litra na tysiąc km.
Stwierdziłem że to nie spod klawiatury, nie z okolic turbiny, okolice głowicy są suchusieńkie, okolice odmy (dół)także . Jest jakaś możliwośc, coś typowego dla 1Z/AHU, co się czasem przydarza?
pozdrawiam
I did it all for the nookie ... :D
głowica była niedawno robiona i jest suchiutko, pod turbo też
pomiędzy motorownią a skrzynią jest sucho w miarę.
wszystko to zbiera się potem na dole miski olejowej i z niej kapie
dzięki za porady
jutro przed praca postaram się wymęczyć kumpla o kanał i zdejmę płytę osłaniającą
jak nie przyuważę to chyba umyję silnik
pomiędzy motorownią a skrzynią jest sucho w miarę.
wszystko to zbiera się potem na dole miski olejowej i z niej kapie
dzięki za porady
jutro przed praca postaram się wymęczyć kumpla o kanał i zdejmę płytę osłaniającą
jak nie przyuważę to chyba umyję silnik
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Byłem dziś na kanale, stwierdziłem że olej się rozlał po całym bloku. Najwięcej oleju jest nazbierane na uszczelce miski olejowej i tam się świeci od oleju. Powyżej jest regularnie solidnie zapocone. Wydaje się że uszczelka puszcza. Zna ktoś może na to precedens ?
Pozdrówko
Pozdrówko