VW Caddy sam wchodzi na pełne obroty
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
VW Caddy sam wchodzi na pełne obroty
Witam, mam taki problem
Jakiś rok temu siadła mi turbina i auto weszło samo na pełne obroty(zassało olej) ,
zrobiłem go ale co jakiś czas (3 - 4 miesiące) jadąc powoli zaczyna szarpać autem,
wciskam sprzęgło (na jałowym ok) ale jak tylko nacisne gaz --- wchodzi sam na full obroty
CO jest grane???
VW Caddy 1.9Tdi AHU 90Km
Jakiś rok temu siadła mi turbina i auto weszło samo na pełne obroty(zassało olej) ,
zrobiłem go ale co jakiś czas (3 - 4 miesiące) jadąc powoli zaczyna szarpać autem,
wciskam sprzęgło (na jałowym ok) ale jak tylko nacisne gaz --- wchodzi sam na full obroty
CO jest grane???
VW Caddy 1.9Tdi AHU 90Km
Ostatnio zmieniony czw maja 17, 2007 12:23 przez wojtekNL, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: Duży problem
po 1 bardzo proszę popraw temat bo nikomu nie chce sie wchodzićwojtekNL pisze:Witam, mam taki problem
CO jest grane???
VW Caddy 1.9Tdi AHU 90Km
w taki temacik jak nie wiadomo o co autor pyta lub w czym ma ten duży problem
po 2 z tym szarpaniem to sprawdź problem po stronie nastawnika tzn. na początek
odłącz wtyczkę od predkościomierza, jak szarpanie ustąpi to zgłoś się do Adamma
ale z tymi full obrotami to jedź gdzieś na VAGa i podepnij do kompa bo jest to bardzo niepokojące
czy olej turbina dalej bierze ?
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
On szarpie tylko tylko przed wejśćiem na full obroty
to wygląda tak
zaczyna szarpać - wciskam sprzęgło i przestaje sie dusić - dodaje gazu(na sprzęgle i wchodzi na full
a vaga podepne dzisiaj wieczorem to zobacze co pokaże
[ Dodano: 16 Maj 2007 18:09 ]
Czyściłem , tylko nie wiem czy intercooler dobrze wydmuchałem
a może olej zbiera się w intercoolerze ??
a oleju bierze ok. 1,5l na 15000
to wygląda tak
zaczyna szarpać - wciskam sprzęgło i przestaje sie dusić - dodaje gazu(na sprzęgle i wchodzi na full
a vaga podepne dzisiaj wieczorem to zobacze co pokaże
[ Dodano: 16 Maj 2007 18:09 ]
Czyściłem , tylko nie wiem czy intercooler dobrze wydmuchałem
a może olej zbiera się w intercoolerze ??
a oleju bierze ok. 1,5l na 15000
no właśnie coś to wygląda na ten nastawnikwojtekNL pisze:On szarpie tylko tylko przed wejśćiem na full obroty
co do oleju to nie ma jeszcze tragedii wychodzi 100ml na 1000km
może tyle to przez uszczelniacze zaworów znika olej
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN