Czujnik cisnienia powietrza zasysanego G71 w AGR
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Czujnik cisnienia powietrza zasysanego G71 w AGR
Witam moje auto to z silnikiem 1.9 TDI Bora AGR 90KM. Mam pytanie jakie ciśnienie powinien pokazywać ten czujnik G71 nad IC w dolocie, na biegu jałowym, a ile podczas jazdy?? Bo u mnie po diagnozie wskazuje ponad 2200 mbar na biegu jałowym a w trakcie jazdy ponad 2600 mbar. Dodam, ze auto łapie notlauf z przeładowania bo wszystko zostalo sprawdzone nawet regulacja turbiny sztanga itd i jestesmy w punkcie wymiany czujnika G71. Czy to w nim tkwi problem, ze jest uszkodzony i pokazuje błęde wartości??czyli oszukuje i nie potrzebnie wpowadza w notlauf moje auto??Pozdro
Ostatnio zmieniony ndz maja 13, 2007 11:53 przez mcmichal20, łącznie zmieniany 1 raz.
Bora-Bora
No na jalowym ok 950-1050mbar
Przy pelnym bucie jak wsio dziala ok 1900-2000mbar
Dane z VAGa kanal 011 blok 3
Ewidentnie cos masz zwalone.
Wez podlacz manometr i zobacz czy tez takie chore cisnienia pokazuje (w co watpie)
Przy pelnym bucie jak wsio dziala ok 1900-2000mbar
Dane z VAGa kanal 011 blok 3
Ewidentnie cos masz zwalone.
Wez podlacz manometr i zobacz czy tez takie chore cisnienia pokazuje (w co watpie)
Nowa siedziba - GDANSK ul. PRZEMIAN 2 (boczna od starogardzkiej)
http://www.tune-up.pl -Tuning Gdansk
http://www.tune-up.pl -Tuning Gdansk
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
CZUJNIK CIŚNIENIA POWIETRZA ZASYSANEGO G71. 1.9 TDI AGR
Ewidętnie mam coś zwalone czyli nie stawiasz na ten czujnik???Co jeszcze moze być przyczyną tego stanu??
Bora-Bora
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam. ale cyrk z tym wszystkim bo prawdopodobnie mam ten czujnik wstawiony od jakiegos innego auta z benzynowym motorem który ma jakiś inny zakres pomiarów itp. Zamówiony na dziś nowy czujnik wedlug numerów ze starego pokazuje cisnienie tylko jedo w granicac 999mbar- o połowe za małe i auto strasznie muli. troche nie pomyslane bo podczas zamówienia mozna byłlo sprawdzić do jakiego silnika ten czujnik jest, ale kto by pomyslal.Jutro bedzie sprawdzone w servisie i wedlug katalogu zamówione. jest jescze jeden scenariusz(najgorszy), ze wszysko Ok tylko coś ze sterownikami i ecu nie wiem o co chodzi dokładnie. Pozdro
Bora-Bora
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Mam załozony czujnik o takich numerach: 06B 906 051 0201 230 031 czy możecie spradzic od czego on jest??? Kolego mówisz, ze odpowiednie numery do zamówienia tego badziewia to 038 906 051???spotkalem sie juz, ze nie które mają taki nr i jakies literki na koncu jeszcze więc jaki mam dokładnie zamówić???. u mnie ten czujnik jest przy IC a nie tam wyzej w dolocie na rogu jak na rysunku powyżej. Mam przy samym IC czy to bedzie tez pasowac??? Pozdro
[ Dodano: 16 Maj 2007 20:45 ]
Witam Witam, co do mojego przypadku z brakiem mocy okazuje sie, ze nie tylko mam czujnik od jakiegos gówna wstawiony to jeszcze cały IC i orurowanie jest od innego auta. Byłem w serwisie(Grudziądz) i do tego doszliśmy odrazu. Za diagnoze i przegląd w tym miejscu zapłaciłem tylko50zł!!!!Duzo błedów z tym czujnikiem G71. Dzieki za te nr zgadzałą sie jednak sam czujnik jak kupie to nic mi nie da bo nie pasuje do IC jest duzo grubszy. Moj mechanik powiedzial, ze moga roziwercić otwor w dolocie i zamontowac czujnik. Poprostu przerobić. I teraz pytanie czy ta przeróbka zda egzamin czy ten IC bedzie sie nadawał????W srewisie za całe orurowanie od EGR do Turbiny wołają 1500zł lacznie z IC i robocizną sam IC 900zł. ????Poradzcie
Nie bojcie sie cen serwisu skoro ich nie znacie tak naprawde. U mnie w okolicy osły w warsztatach tez kasują tyle co serwis a kupa sie znają i sprzet o niebo gorszy i patrza co by to wykrecić dobrego i zrobic zeby za jakiśczas znowu naprawiać. Oczywiscie są wyjątki o tego co piszę.
[ Dodano: 18 Maj 2007 23:34 ]
Nareszcie koniec mojego koszmaru, auto pieknie myka a przyczyną braku mocy byl czujnik G71 i tak jak wyzej napisalem mam zalozony IC od innego auta ale jest zdrowy mocny z 2003 roku wiec bedzie służył, przerobilismy tylko otwor na czujnik bo tamten był zbyt mały, aha i dodatkowo mialem rozlregulowaną turbine i dosyc mocno gwizdala a teraz ok tak jak byc powinno. Kupiny N75 i przływka na wlasna reke a dzis za naprawe i czujnik razem 900zł szok z tą kasą. Pozdro
[ Dodano: 16 Maj 2007 20:45 ]
Witam Witam, co do mojego przypadku z brakiem mocy okazuje sie, ze nie tylko mam czujnik od jakiegos gówna wstawiony to jeszcze cały IC i orurowanie jest od innego auta. Byłem w serwisie(Grudziądz) i do tego doszliśmy odrazu. Za diagnoze i przegląd w tym miejscu zapłaciłem tylko50zł!!!!Duzo błedów z tym czujnikiem G71. Dzieki za te nr zgadzałą sie jednak sam czujnik jak kupie to nic mi nie da bo nie pasuje do IC jest duzo grubszy. Moj mechanik powiedzial, ze moga roziwercić otwor w dolocie i zamontowac czujnik. Poprostu przerobić. I teraz pytanie czy ta przeróbka zda egzamin czy ten IC bedzie sie nadawał????W srewisie za całe orurowanie od EGR do Turbiny wołają 1500zł lacznie z IC i robocizną sam IC 900zł. ????Poradzcie
Nie bojcie sie cen serwisu skoro ich nie znacie tak naprawde. U mnie w okolicy osły w warsztatach tez kasują tyle co serwis a kupa sie znają i sprzet o niebo gorszy i patrza co by to wykrecić dobrego i zrobic zeby za jakiśczas znowu naprawiać. Oczywiscie są wyjątki o tego co piszę.
[ Dodano: 18 Maj 2007 23:34 ]
Nareszcie koniec mojego koszmaru, auto pieknie myka a przyczyną braku mocy byl czujnik G71 i tak jak wyzej napisalem mam zalozony IC od innego auta ale jest zdrowy mocny z 2003 roku wiec bedzie służył, przerobilismy tylko otwor na czujnik bo tamten był zbyt mały, aha i dodatkowo mialem rozlregulowaną turbine i dosyc mocno gwizdala a teraz ok tak jak byc powinno. Kupiny N75 i przływka na wlasna reke a dzis za naprawe i czujnik razem 900zł szok z tą kasą. Pozdro
Bora-Bora