Problem ze sprzegłem POMOCY!!!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- miszamoto
- Nowicjusz
- Kontakt:
Problem ze sprzegłem POMOCY!!!
Witam mam mały problem ze sprzegłem które przy wciśnietym pedale jest ok ale przy zwolnionym wydaje jakies dziwne odgłosy jakby tarcie metalu o metal albo cos podobnego. Co to może byc ? Cały ten mechanizm na obudowie skrzyni u góry powinien byc luzny chodzic na boki troche czy siedzieć szywyno? Mam silnik 1.9 tdi 90KM rocznik 1994 kod silnika 1Z/ ale dla pewnosci jeszcze sprawdze jutro pozdrawiam mysle ze mi cos podpowiecie
- ZibiGolfTDI
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- miszamoto
- Nowicjusz
- Kontakt:
Ale czytałem ze tu nie ma łozyska tylko jest jakies sprzegło dwumasowe? Jakie masz oznaki tej usterki?? i który masz rok autka?? u mnie słychac jakby tryby sie tarły o siebie ale to dzwiek ze sprzegła a nie skrzynki wystarczy ze rusze tą łapaod sprzegła lekko i juz sie zmienia głos tego tarcia a za chwile znika całkiem pozdrawiam
Ostatnio zmieniony śr maja 02, 2007 23:29 przez miszamoto, łącznie zmieniany 1 raz.
- ZibiGolfTDI
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- miszamoto
- Nowicjusz
- Kontakt:
dzis sprawdziłem mam napewno 1Z oraz doszłem do tego ze ta łapa od skrzyni biegów co przezuca biegi jak nią poroszam to tez jest ten dzwiek a za chwile znika czy to napewno łożysko???
[ Dodano: 03 Maj 2007 20:25 ]
[ Dodano: 04 Maj 2007 17:44 ]
a co powiecie na tłumiki drgan sprzegła???? pytałem mechanika i twierdzi ze to to sie posypało!
[ Dodano: 03 Maj 2007 20:25 ]
napisz mi dokładnie jakie miałes objawy tego!! z góry dziekiZibiGolfTDI pisze:ja tez mam 1Z i w ciemno kupiłem łożysko, bo to właśnie łożyska w sprzęgle tak hałasują, po wciśnięciu, czyli jak łożysko jest naprężone, a nie luźne hałas ustaje. Już pisałem sama część niezbyt droga, ale kupa roboty z wyciąganiem skrzyni.
[ Dodano: 04 Maj 2007 17:44 ]
a co powiecie na tłumiki drgan sprzegła???? pytałem mechanika i twierdzi ze to to sie posypało!