Sprzęgło - czy mozna założyć większą tarcze i docisk do koła
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Sprzęgło - czy mozna założyć większą tarcze i docisk do koła
Dzisiaj skończyło mi się sprzęgło to znaczy ślizga mi się bo mam sprzęgło z 1,9D (1Y) bo taki wcześniej silnik miałem, teraz mam 1,9TD po modach i muszę wymienić sprzęgło na nowe i chce założyć oryginalne z 1,9TD nie pamiętam wymiarów ale pytanie moje jest takie.
Czy do koła zamachowego moge założyć reszte z 1,9td czy koło też trzeba zmieniać??
Czy do koła zamachowego moge założyć reszte z 1,9td czy koło też trzeba zmieniać??
Ostatnio zmieniony pn kwie 30, 2007 10:01 przez pdmcyc, łącznie zmieniany 1 raz.
http://allegro.pl/item188793271_sprzegl ... _kpl_.html
to chce kupić ale nie mam pewności czy nie będzie problemów z tym... nie chce zakładać takiego co mam bo chyba mam 190mm albo 200mm i ostatnio wymieniałem w lipcu zeszłego roku i się już skończyło więc chce jakieś większe.
to chce kupić ale nie mam pewności czy nie będzie problemów z tym... nie chce zakładać takiego co mam bo chyba mam 190mm albo 200mm i ostatnio wymieniałem w lipcu zeszłego roku i się już skończyło więc chce jakieś większe.
Dobra mniejsza z tym o średnice chodziło mi tylko o to czy muszę zmieniać koło zamachowe czy ale jak nie muszę to się ciesze bo znacznie obniży mi naprawę, a wsadzę chyba 215, ciekawe jakie jest w TDI 1Z 90km, i czy dało by się wsadzić... ale wydaje mi się że trzeba by było koło zmieniać, ...za dużo kombinowania