szalejący prędkościomierz i obrotomierz przy przyśpieszaniu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
szalejący prędkościomierz i obrotomierz przy przyśpieszaniu
witam wszystkch
mam następujący problem:
w czasie prześpieszanie obrotek i prędkościomierz szaleje,tzn chodzi sobie od 0-220 jak mu się chce przy przyśpieszaniu no i to samo z obrotomierzem,przy satłej jeździe pokazuje dosyć dobrze, ostatnio natomiast po przekręceniu stacyjki na wyświetlaczu kilometrów wyświetla mi się napis C ERR,a po odpaleniu ----- kreseczki,nie wiem co to może być.... pewnie zegary się skończyły już ale chce mieć pewność inne wskaźniki chodzą dobrze...
odłaczałem zegary itp... ale to nic nie pomaga
aha i po zgaszeniu wskazówki często nie są na pozycji 0 tylko tak 10-15km/h obrotomierz też calkiem nie opada...
mam następujący problem:
w czasie prześpieszanie obrotek i prędkościomierz szaleje,tzn chodzi sobie od 0-220 jak mu się chce przy przyśpieszaniu no i to samo z obrotomierzem,przy satłej jeździe pokazuje dosyć dobrze, ostatnio natomiast po przekręceniu stacyjki na wyświetlaczu kilometrów wyświetla mi się napis C ERR,a po odpaleniu ----- kreseczki,nie wiem co to może być.... pewnie zegary się skończyły już ale chce mieć pewność inne wskaźniki chodzą dobrze...
odłaczałem zegary itp... ale to nic nie pomaga
aha i po zgaszeniu wskazówki często nie są na pozycji 0 tylko tak 10-15km/h obrotomierz też calkiem nie opada...
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images37.fotosik.pl/187/a7bc51c07f2b9f3e.jpg[/img][/url]
No dawać tu eksperta od liczników ... wrrrr...
Mi tez licznik buja sie jak chce przy zmianach wcisniecia pedału gazu.
Podejrzenie padło na wodę .. gdyż po ostrym karszerowaniu karoserii tak sie podziało ,,, potem podeschło chyba i sie naprawilo .. lecz za tydzien po nastepnym karszerowaniu nazajutrz to juz dno wskazówka ccałkiem zaliczyła.
I nie stawiam tutaj na zimne luty w liczniku raczej bo wskazanie pływa tylko jak pedal gazu sobie fika za duzo i wątpie ze to wina zimnego lutu. aha i reakcji nie ma na grzmotanie pięścią w tablice
Mi tez licznik buja sie jak chce przy zmianach wcisniecia pedału gazu.
Podejrzenie padło na wodę .. gdyż po ostrym karszerowaniu karoserii tak sie podziało ,,, potem podeschło chyba i sie naprawilo .. lecz za tydzien po nastepnym karszerowaniu nazajutrz to juz dno wskazówka ccałkiem zaliczyła.
I nie stawiam tutaj na zimne luty w liczniku raczej bo wskazanie pływa tylko jak pedal gazu sobie fika za duzo i wątpie ze to wina zimnego lutu. aha i reakcji nie ma na grzmotanie pięścią w tablice
U mnie problem jest taki że czasami działają mi prędkościomierz i obrotomierz a czasami nie, tylko wskazówka od prędkościomierza mi tak dziwnie drga. i już nie wiem co mam z tym zrobić, bo nie zależy to od temperatury ani od wody, czasami jest a czasami nie? I co z tym zrobić?
pozdrowienia el Kopyto
no ja juz doszedłem końca z prędkościomierzem
przy skrzyni idzie tam wtyczka z trzema kablami . jeden byl przy wtyczce urwany a drugi sie ledwo trzymał
no i jak gazu sie dodało to kable sie do tylu odchylały i zegar nic nie pokazuje.
a jak po hamulcach to to przodu i wtedy stykło a predkosciomierz hops do góry
no to sobie polutowałem i jest ok
przy skrzyni idzie tam wtyczka z trzema kablami . jeden byl przy wtyczce urwany a drugi sie ledwo trzymał
no i jak gazu sie dodało to kable sie do tylu odchylały i zegar nic nie pokazuje.
a jak po hamulcach to to przodu i wtedy stykło a predkosciomierz hops do góry
no to sobie polutowałem i jest ok