jakiego producenta panewki do AAZ

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

djozi21
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

jakiego producenta panewki do AAZ

Post autor: djozi21 » pt kwie 20, 2007 20:02

Jakie panewki zakupic do mojego silniczka, wyciagłem wał bo idzie do naprawy z powodu gibającego koła pasowego, a po rozebraniu zmienił bym panewki , ale te nie są w złym stanie silniczek ma przejechane 270 tkm i nie było zaglądane do silnika od dołu, wiec wszystko oryginał i na panewkach znaczki vw audi, wiec nominał , i jeszcze ważna rzecz, mam pęknięta stopke od panewki głównej gdzie taką dokupic ?

RobertP
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Re: jakiego producenta panewki do AAZ

Post autor: RobertP » pt kwie 20, 2007 20:08

djozi21 pisze:mam pęknięta stopke od panewki głównej gdzie taką dokupic ?
od wału korbowego, tak ?
jeśli tak to wał oddałbym wraz z blokiem do specjalistycznego zakladu
drugie nawet nowe mogą doprowadzić przytarcia zablokowania się wału w bloku i co wtedy, kicha !
zresztą jak chcesz zapytać ile to kosztuje to zadzwoń tutaj http://www.autoszlif.olsztyn.pl/index2.html ale pewnie ok.100zł

remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)

Sharan - AFN

djozi21
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: djozi21 » pt kwie 20, 2007 22:37

Na szczeście nic sie niestało nawet panewka jest w idealnym stanie na szczeście pojawiło sie bicie na kole i postanowiłem rozebrac silnik a tu taka niespodzianka, nawet niemysle jakby sie to skończyło, gdybym silnika nierozebrał, a wał i tak idzie do naprawy z powodu czopu to go sprawdzą odrazu , tylko jakiego producenta panewki założyć ???

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”