Czujnik g62 i temperatura
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Czujnik g62 i temperatura
Witam wszystkich. Mam problem ze swoim tdi. Otóż bardzo długo grzały mi świece troche pooglądałem silnik i dopatrzyłem że ktoś odcioł dwa kabelki od wtyczki do czujnika temperatury płynu chłodzącego(dwa dolne kabelki, czujnik 4piny). Po przylutowaniu świece juz działają normalnie ale niepokoi mnie jeszcze wskazanie temperatury bo wskazówka nie wychodzi za połowe wskaznika a temperatura silnika i węży w moim przekonaniu jest dość spora. Dodam tez że wiatraki się nie załączaja zresztą wcześniej też sie nie włączały. Nie wiem czy czujnik przekłamuje czy co. Oznaczenie silnika to AHU. Bardzo prodze o jakąś rade.
kable miales odciete by oszukiwaly komp. dajac wieksza dawke paliwa a co zatym idzie wieksza moc silnika. Oznaka tego bylo dlugie wlasnie swiecenie kontrolki swiec. Jezeli chodzi o temperature to wszystko u Ciebie jest ok termostat dziala wiec wentylator nie pracuje
nie ma glupich ludzi sa tylko trosze inni
Dzięki bardzo. A czy ta naprawa nie wpłynie znacząco na samochód znaczy na osiągi? Chociaż jak przejechałem sie po przylutowaniu tych kabli znacznych różnic nie było a można powiedzić ze żadnych. A co z tym wskazaniem temperatury powiem ze zostawiłem samochód na luzie na jakieś 5-10 minut i wskazówka nie wyszła za połowe skali. Mam się o co martwić?