Brak mocy w trakcie ostrej jazdy i po zapalaniu.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Brak mocy w trakcie ostrej jazdy i po zapalaniu.
Witam!potrzebuje pomocy.od pewnego czasu w moim vw zaczęła szwankowac moc. od czasu do czasu jak go zapalam samochodzik nie ma mocy, idzie tak jakby wogóle nie działał przepływomierz, który mam nowy.problem znika jak zgasze samochodzik i zapale go jeszcze raz, wtedy moc sie pojaiwa nie wiem co to może być prosze o pomoc. od tego samego momentu pojawił sie kolejny problem. przy ostrej jeżdzie powyżej 3 000obr. samochód dostaje doła.np. jade długo na 4 biegu, redukuje i przyśpieszam, samochód ociężale rozpoędza. przy wciskaniu biegów nie ma ciągnięcia silnika, jest dół, przerwa w mocy aż do 2000obr i dopiero wtedy samochód przyśpiesza przez co mam czasami problemy przy wyprzedzaniu bo samochodzik nie ma powera dopóki wskazówka na obr. nie dojdzie do 2000(co trwa wolno).zauważyłem ze raz pedał gazu jesst twardy i znakomicie reaguje na dotyk a raz wolno reaguje na wciśkanie i słabo przyśpiesza.POmocy?czy ktoś mozę wiedzieć co to może być. 

Ostatnio zmieniony wt kwie 10, 2007 15:25 przez Dressik, łącznie zmieniany 1 raz.
podłącz się pod vag-aDressik pisze:Witam!potrzebuje pomocy.od pewnego czasu w moim vw zaczęła szwankowac moc. od czasu do czasu jak go zapalam samochodzik nie ma mocy, idzie tak jakby wogóle nie działał przepływomierz, który mam nowy.problem znika jak zgasze samochodzik i zapale go jeszcze raz, wtedy moc sie pojaiwa nie wiem co to może być prosze o pomoc