na jakich najlepiej jezdzic obrotach?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
na jakich najlepiej jezdzic obrotach?
Witam. Temat pewnie powszechny a dla niektorych pewnie juz znany. Jestem szczesliwym posiadaczem mk4 tdi 90km i mam pytanie jak Wy eksploatujecie swoje autko... zastanawiaja mnie przedewszystkim obroty na ktorych jezdzicie... ja staram sie zmieniac biegi miedzy 2 a 3tys. obrotow... ale czasem jazda 50 w korku na dwojce jest chyba meczaca dla silnika... wiec czy nie lepiej jechac stala predkoscia np. przy 1,6 - 1,8 ? i jeszcze pytanie do posiadaczy tego samego auta co ja... przy 3 obrotach na 5 biegu osiagam 140km/h jak jest u Was?
wszystko moim zdaniem robisz ok Najlepiej jest rozpedzac auto powyzej 2 tys ale nie przekraczajac 4 tys W korku tez jade na 1.6-1.8 obr ale jak juz mam przyspieszyc to redukuje bo po co meczyc motorxperl pisze:Witam. Temat pewnie powszechny a dla niektorych pewnie juz znany. Jestem szczesliwym posiadaczem mk4 tdi 90km i mam pytanie jak Wy eksploatujecie swoje autko... zastanawiaja mnie przedewszystkim obroty na ktorych jezdzicie... ja staram sie zmieniac biegi miedzy 2 a 3tys. obrotow... ale czasem jazda 50 w korku na dwojce jest chyba meczaca dla silnika... wiec czy nie lepiej jechac stala predkoscia np. przy 1,6 - 1,8 ? i jeszcze pytanie do posiadaczy tego samego auta co ja... przy 3 obrotach na 5 biegu osiagam 140km/h jak jest u Was?
TDI rules
-
- Nowicjusz
- Kontakt: