ralf2228, wykonuje takie podswietlenie na razie tylko do licznikow VDO. Wiecej informacji na mojej stronie. Zainteresowanych prosze o wiadomosci na priv, poniewaz ten temat jest tylko o podswietleniu nawiewu.ralf2228 pisze:czesc mam pytanie odnosnie podswietlenia licznika w mk3 mozna podswietlic zegary podobnie do nawiewow pozdro
LEDy do każdego auta, światła dzienneNSSC/SERWIS ELEKTRONIKI
Moderatorzy: QQxQ, Adek99, Borys
- achamerski
- Ma gadane
- Kontakt:
LEDy do każdego auta/ŚWIATŁA DZIENNE/indywidualne projekty/RABATY dla forumowiczów.
Zapraszam do mojego wątku w dziale GIEŁDA
achamerski, Listwę którą zrobiłeś do liczników VDO możesz spokojnie użyć do każdego licznika VW, pomyśl tylko nad wywaleniem potencjometra z listwy na przewód, może nie będzie to tak ładnie wyglądało, ale pozwoli na regulację natężenia już po złożeniu licznika i podłaczeniu w samochodzie.
Co do termometra, to pomysł z zegarkiem jest moim zdaniem nie potrzebny. Co do samego wyświetlacza to jak chcesz podeślę ci zdjęcia jak ja to kiedyś zrobiłem w poprzednim mk3.
Co do termometra, to pomysł z zegarkiem jest moim zdaniem nie potrzebny. Co do samego wyświetlacza to jak chcesz podeślę ci zdjęcia jak ja to kiedyś zrobiłem w poprzednim mk3.
- achamerski
- Ma gadane
- Kontakt:
rydzu", Dzięki za cenne uwagi . Jak na razie to potencjometr na płytce jest tak umieszczony, żeby można było go regulowac przez otwór po zarówce Wiem, ze nie ma tam latwego dostepu po podłaczeniu złączki zasilającej licznik ale stosując krótki wkrętak mozna to zrobic.
LEDy do każdego auta/ŚWIATŁA DZIENNE/indywidualne projekty/RABATY dla forumowiczów.
achamerski, Twój pomysł jest genialny! Nawiewy wyglądają super, nie spodziewałem się tak dobrego rezultatu. Fotki nie oddają zupełnie rezultatu na żywo!
Niestety miałem pecha i okazało się, że środki pokręteł mam wszystkie zielone a białe części rozpadły się przy próbie odcięcia ich. Na szczęście łatwo dorobić z ori pająka. Instrukcja fachowa, 15 minut roboty i wreszcie wszystko w golfiku mam na niebiesko.
Zdecydowanie polecam Twój wyrób.
Fota: (raczej poglądowa, bo na żywo jest 100x lepiej)
Niestety miałem pecha i okazało się, że środki pokręteł mam wszystkie zielone a białe części rozpadły się przy próbie odcięcia ich. Na szczęście łatwo dorobić z ori pająka. Instrukcja fachowa, 15 minut roboty i wreszcie wszystko w golfiku mam na niebiesko.
Zdecydowanie polecam Twój wyrób.
Fota: (raczej poglądowa, bo na żywo jest 100x lepiej)
Były: MK3 1.8 AAM, MK3 2.0 16V ABF, Omega B FL 2.2
Jest: Octavia 1 1.8T
Jest: Octavia 1 1.8T
- GrzesiekVGT
- Nowicjusz
- Kontakt:
Właśnie jestem po pierwszych nocnych oględzinach oświetlenia i powiem szczerze przerosło to moje oczekiwania, pomysł był genialny i jestem ogromnie zadowolony ze zdecydowałem się na kupno pająka wielkie gratulacje za pomysłowość jak i za pełen profesjonalizm w podejściu do transakcji. Jestem niezmiernie zadowolony Dzięki wielkie raz jeszcze
Co do termometru to będę śledził ten wątek gdyż bardzo mnie to ciekawi ale jeśli mogę coś dodać to może zamiast zegarka (który już jest w golfie) można by wyposażyć w woltomierz. Taki przydatny detal. Co o tym sądzisz?
Co do termometru to będę śledził ten wątek gdyż bardzo mnie to ciekawi ale jeśli mogę coś dodać to może zamiast zegarka (który już jest w golfie) można by wyposażyć w woltomierz. Taki przydatny detal. Co o tym sądzisz?
[img]http://images29.fotosik.pl/181/7cf09e490751f783.jpg[/img]
- achamerski
- Ma gadane
- Kontakt:
GrzesiekVGT, o woltomierzu myslalem i to nie jest duzy problem. Tym bardziej ze nie trzeba dodatkowych kablekow podłączać, poniewaz zasilanie musi byc do termometru dołączone.GrzesiekVGT pisze:Właśnie jestem po pierwszych nocnych oględzinach oświetlenia i powiem szczerze przerosło to moje oczekiwania, pomysł był genialny i jestem ogromnie zadowolony ze zdecydowałem się na kupno pająka wielkie gratulacje za pomysłowość jak i za pełen profesjonalizm w podejściu do transakcji. Jestem niezmiernie zadowolony Dzięki wielkie raz jeszcze
- GrzesiekVGT
- Nowicjusz
- Kontakt:
achamerski pisze:
GrzesiekVGT, o woltomierzu myslalem i to nie jest duzy problem. Tym bardziej ze nie trzeba dodatkowych kablekow podłączać, poniewaz zasilanie musi byc do termometru dołączone.
Więc nie byłoby większego problemu z budową takiego urządzenia, może pomyśl nad dwiema wersjami: jednej z zegarem a drugiej z woltomierzem, lub jednej rozbudowanej, ale to już większe rozmyślanie na ten temat
[img]http://images29.fotosik.pl/181/7cf09e490751f783.jpg[/img]
- LASOT-A
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ja bym chciał z woltomierzem bo zegar mam na wyświetlaczu pod obrotomierzem.achamerski pisze:o woltomierzu myslalem i to nie jest duzy problem. Tym bardziej ze nie trzeba dodatkowych kablekow podłączać, poniewaz zasilanie musi byc do termometru dołączone.
Brillantschwartz perleffect - LA9V
Jeżdże nisko, leże na glebie, grunt to zawieszenie... Jedziesz?
Jeżdże nisko, leże na glebie, grunt to zawieszenie... Jedziesz?
- GrzesiekVGT
- Nowicjusz
- Kontakt: