LEDy do każdego auta, światła dzienneNSSC/SERWIS ELEKTRONIKI
Moderatorzy: QQxQ, Adek99, Borys
- achamerski
- Ma gadane
- Kontakt:
kamil1234 jak sie zdecydujesz to pisz na privkamil1234 pisze:4 fotka jest bardzo fajna:)) chyba sie skusze na takie cos:))
LEDy do każdego auta/ŚWIATŁA DZIENNE/indywidualne projekty/RABATY dla forumowiczów.
Zapraszam do mojego wątku w dziale GIEŁDA
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
- MaSoRz23
- Nowicjusz
- Kontakt:
mam i ja!!! polecam w 100% przesyłka w 5 dni do londynu zaje****** solidnie i pomysłowo zapakowana, wszystko trybi jak trza!!! dzięki wielkie pozdro
Ostatnio zmieniony śr lut 27, 2008 02:25 przez MaSoRz23, łącznie zmieniany 1 raz.
compton .. all day
No ja tez wlasnie zamontowałem pajączka-wszystko wporządku, mała rzecz a cieszy montaż zajął mi dosłownie jakieś 10 min... Moge polecić innych bo naprawde jest duuuuza różnica w porównaniu z seryjnym oświetleniem . Pytanie do konstruktora tego pajączka: Czy dużo więcej pobiera to prądu???
Only VW...
- achamerski
- Ma gadane
- Kontakt:
Cieszy mnie to, że się podoba .womar pisze:No ja tez wlasnie zamontowałem pajączka-wszystko wporządku, mała rzecz a cieszy montaż zajął mi dosłownie jakieś 10 min... Moge polecić innych bo naprawde jest duuuuza różnica w porównaniu z seryjnym oświetleniem . Pytanie do konstruktora tego pajączka: Czy dużo więcej pobiera to prądu???
Jeśli chodzi o pobór prądu to pająk potrzebuje troszeczkę wiecej niz seryjna żarówka tam zamontowana. Seryjna żarówka ma chyba 1,2W a pająk pobiera moc nieco ponad 2W. Ale ponieważ to są diody LED to światła daje kilka może kilkanaście razy więcej w porównaniu do tej małej żaróweczki.
LEDy do każdego auta/ŚWIATŁA DZIENNE/indywidualne projekty/RABATY dla forumowiczów.
Seryjna żarówka ma dokładnie 2W. Mało kto na to patrzy, jak ją wymienia i potem świeci jeszcze słabiej niż powinna, poniważ każdy zakłada taką, jaką mają w większości sklepów i stacji benzynowych, czyli 1,2W.achamerski pisze:...Seryjna żarówka ma chyba 1,2W...
Do autora projektu achamerski:
Nie myśl, że się czepiam. Ja tylko podaję moc oryginalnej żaróweczki, gdyby ktoś pytał. .
PS1. Projekt bardzo udany i na pierwszy rzut oka godny polecenia.
PS2. Skąd wziąłeś takie szerokie prostokątne diody? Byłem w kilku sklepach w Krakowie i nawet na giełdzie i nigdzie takich nie znalazłem.
VW Golf MkIII 20 Jahre GTI 1.9TDI AFN 1996 - SPRZEDANY!
Skoda Roomster Comfort Style 1.6TDI CAYB 2010
Skoda Roomster Comfort Style 1.6TDI CAYB 2010
- achamerski
- Ma gadane
- Kontakt:
AFN140KM, Dziękie za info. Dlatego właśnie napisałem ze chyba ma 1,2W bo taką miałem ostatnio w swoim oswietleniu a co było w oryginale to trudno było ocenić.AFN140KM pisze:Seryjna żarówka ma dokładnie 2W. Mało kto na to patrzy, jak ją wymienia i potem świeci jeszcze słabiej niż powinna, poniważ każdy zakłada taką, jaką mają w większości sklepów i stacji benzynowych, czyli 1,2W.achamerski pisze:...Seryjna żarówka ma chyba 1,2W...
Do autora projektu achamerski:
Nie myśl, że się czepiam. Ja tylko podaję moc oryginalnej żaróweczki, gdyby ktoś pytał. .
PS1. Projekt bardzo udany i na pierwszy rzut oka godny polecenia.
PS2. Skąd wziąłeś takie szerokie prostokątne diody? Byłem w kilku sklepach w Krakowie i nawet na giełdzie i nigdzie takich nie znalazłem.
Diody prostokątne kupuję od producenta w wiekszych ilosciach bo pojedyńczych sztuk nie sprzedaje. To jest niestety mało popularna dioda wiec kosztuje sporo. Ale tylko prostokątna dioda idealnie pasuje w istniejące otwory do oświetlenia bocznych pokreteł.
:/ szkoda że dopiero dzisiaj trafiłem na ten temat...
achamerski, tworzysz jeszcze te cudeńka? Bo patrząc po zadowolonych komentarzach i bardzo przystępnej cenie jestem zdecydowany zamówić wariant nr 7, mam nadzieję że ten niebieski zgra mi się z radiem podobnie jak komuś wcześniej zieleń... dodatkowy plus to to że z tego co widziałem na Twojej stronie przy tym rozwiazaniu stają się zbędne elementy których brakuje w moim panelu... mam tylko pytanie:
Na większości zdjęć przy środkowym pokrętle widać dodatkowy świecący ring. To jest jakiś prześwit ze środka przy pokrętle czy po prostu odbija się na nim światło z tego podświetlenia?
achamerski, tworzysz jeszcze te cudeńka? Bo patrząc po zadowolonych komentarzach i bardzo przystępnej cenie jestem zdecydowany zamówić wariant nr 7, mam nadzieję że ten niebieski zgra mi się z radiem podobnie jak komuś wcześniej zieleń... dodatkowy plus to to że z tego co widziałem na Twojej stronie przy tym rozwiazaniu stają się zbędne elementy których brakuje w moim panelu... mam tylko pytanie:
Na większości zdjęć przy środkowym pokrętle widać dodatkowy świecący ring. To jest jakiś prześwit ze środka przy pokrętle czy po prostu odbija się na nim światło z tego podświetlenia?
Ostatnio zmieniony śr lut 27, 2008 20:35 przez Viteq, łącznie zmieniany 1 raz.
- achamerski
- Ma gadane
- Kontakt:
Viteq, oczywiście mogę Ci przygotować wersję 7. Wazne tylko abys posiadał światłowody dookoła bocznych pokręteł. Jak jesteś chętny to pisz na priva.Viteq pisze::/ szkoda że dopiero dzisiaj trafiłem na ten temat...
Pozostałe elementy rzeczywiście są zbędne.
Te ringi o których piszesz to odbicie światłą w szczelinie między pokrętłem a panelem zakładanym na pokrętła. W rzeczywistosci nie rzuca się to w oczy.
-
- Nowicjusz
- achamerski
- Ma gadane
- Kontakt:
Stanisław Fiute, zamówienie przyjęte. Więcej informacji przesłałem mailem.Stanisław Fiute pisze:Ahamerski wysłałem zamówienie czekam na odpowiedź. Fajne rozwiązanie.