Silnik - pomoc techniczna
Silnik - pomoc techniczna
Masz problem z silnikiem - pisz śmiało
Ostatnio zmieniony pt gru 15, 2006 01:27 przez nowy13, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja mu w gaz a on zgasł. Przy parkowaniu zgasło mi autko i już nie zapaliło. Świece nówki tróelektrodowe NGK, suche i dają iskrę. Nie wiem co robić? Kolega ściągnął mnie pod firmę na parking. W kieszeni mam 50,-. Upić się nie upiję bo od 6 lat nie piję.
Gdzie szukać przyczyny? Autko z 1986 silnik ponoć ten 1.8 tak mam w dowodzie. To chyba na wtrysku?. Ma 4 świece i parę przewodów stalowych elastycznych. Gdzie jeszcze szukać? Paliwo w baku jest. Jak sprawdzić pompę?
[ Dodano: 26 Wrz 2006 14:55 ]
Koledzy Warszawiaki macie jakiś namiar na warstat co by mi pomogł z tym moim autkiem, co zgas ło i nie chce zapalić? Najchętniej Mokotów. Pozdrowienia.
Gdzie szukać przyczyny? Autko z 1986 silnik ponoć ten 1.8 tak mam w dowodzie. To chyba na wtrysku?. Ma 4 świece i parę przewodów stalowych elastycznych. Gdzie jeszcze szukać? Paliwo w baku jest. Jak sprawdzić pompę?
[ Dodano: 26 Wrz 2006 14:55 ]
Koledzy Warszawiaki macie jakiś namiar na warstat co by mi pomogł z tym moim autkiem, co zgas ło i nie chce zapalić? Najchętniej Mokotów. Pozdrowienia.
kmakos
Gaśnie silnik podczas hamowania
Witam, może miał ktoś podobne objawy jak ja......
Mam MK II, 1.8 z 1988 w automacie. Podczas hamowania coraz częsciej gaśnie mi silnik.
Czy może to mieć związek z serwem hamulca???? Zapowietrzeniem czy cos w tym stylu????
Pozdrawiam,
Mam MK II, 1.8 z 1988 w automacie. Podczas hamowania coraz częsciej gaśnie mi silnik.
Czy może to mieć związek z serwem hamulca???? Zapowietrzeniem czy cos w tym stylu????
Pozdrawiam,
pewnie coś z obrotami. Nie skaczą ci obroty na wolnych ??desmo pisze:Witam, może miał ktoś podobne objawy jak ja......
Pozdrawiam,
Albo czy jak dodasz gazu i puścisz to nie spadają poniżej normalnych ??
Mam mały problem z moim silnikiem, spływa mi paliwo do baku chyba, tzn. gdy samochód postoi całą noc to rano musze kręcić i kręcić zanim załapie. A jak zaczyna palić ,to jak mój stary fiacik 125p gdy był zaworek zwrotny popsuty na pompce paliwa powoli z niskich obrotów. Jak już pociągnie paliwo jest spoko. Mam silnik 1,8 90KM oznaczenie z tego co wyczytałem EX. Możecie mi powiedzieć gdzie w golfie w tym silniku jest takie coś jak zaworek zwrotny czy coś podobnego.
Jaku zaworek zwrotny napewno jest tylko gdzie no właśnie? Bo mam książkę od audi 100 i tam jest razem z pompką , a audi i vw jedna firma tylko , że tam pompka siedzi w zbiorniku, a w vw naszych obok zbiornika . No i oto jest dylemat gdzie tego szukać? Więc może być on wszędzie. Jaku jedyne wyjście - porada mechanika.
HHHHHEEEEEEELLLLLLPPPPP !!!
padła mi skrzynia biegów w MKI karmann
wyje, wypadają biegi, teraz już nawet nie można ich wrzucić.
mam silnik 1,8 odprężony (75KM) gaźnik, EW albo ER (nie jestem pewien)
pytanko:
jaką skrzynie moge wsadzić ??
słyszałem, że od zwykłego MKI nie pasuje (mój cabrio to rocznik 1988 - 90 jakoś tak ;>)
co tam moge wsadzić ?? 1,8 od MKII lub MK III ??
a może od passata ??
HELPPPPPPP
ps. jestem z warszawy, ma ktoś dobrego (i taniego) magika od takich rzeczy ??
z góry dzięki za pomoc
padła mi skrzynia biegów w MKI karmann
wyje, wypadają biegi, teraz już nawet nie można ich wrzucić.
mam silnik 1,8 odprężony (75KM) gaźnik, EW albo ER (nie jestem pewien)
pytanko:
jaką skrzynie moge wsadzić ??
słyszałem, że od zwykłego MKI nie pasuje (mój cabrio to rocznik 1988 - 90 jakoś tak ;>)
co tam moge wsadzić ?? 1,8 od MKII lub MK III ??
a może od passata ??
HELPPPPPPP
ps. jestem z warszawy, ma ktoś dobrego (i taniego) magika od takich rzeczy ??
z góry dzięki za pomoc
- Domier
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
jedz najpierw sprawdz co i jak bo bez sensu kupowac skrzynie nie majac pewnosci co dokladnie sie stalo
http://www.moto.allegro.pl/search.php?s ... &country=1
tu masz paru kolesi co maja cale na czesci popytaj
http://www.moto.allegro.pl/search.php?s ... &country=1
tu masz paru kolesi co maja cale na czesci popytaj
thx za odpowiedź
jedź najpierw ;> dobre ;> stoi samochodzik, tylko wsteczny wskakuje
musiałbym go holowwać do warsztatu
kupić skrzynie to nie problem
tylko jaka pasuje ????
na to pytanie potrzebuje odpowiedzi
mówił mi ktoś, żeby od 1,8 mocnych (100KM i więcej) nie wsadzać,
są inne przełorzenia, i nie będzie miał siły ruszać