automat diesel a mk1 cabrio
automat diesel a mk1 cabrio
mam pytanko
czy ktos to przerabia bo przymierzam sie do zakupu cabrio mk1
chce troche poszamanic
ale chce przelozyc skrzynię i silnik na automat w dieslu z mk2 silnik 1,6 bez turbo !!
czy ten silnik i skrzynia beda pasowac pod maske i czy do tego musialbym dorzucic połosie
cos jeszcze ...
podpowiedzcie prosze, moze macie jakies info na ten temat
dzieki
czy ktos to przerabia bo przymierzam sie do zakupu cabrio mk1
chce troche poszamanic
ale chce przelozyc skrzynię i silnik na automat w dieslu z mk2 silnik 1,6 bez turbo !!
czy ten silnik i skrzynia beda pasowac pod maske i czy do tego musialbym dorzucic połosie
cos jeszcze ...
podpowiedzcie prosze, moze macie jakies info na ten temat
dzieki
no tak...ale kompletny silnik Tdi może być droższy od całego Mk.1.cabrio...
...rozumiem RobertP, że chcesz dużo pozwiedzać swym cabrio- ( ja jeżdże już ponad miesiąc i zrobiłem swoim ponad 2tys.km...a niestety paliwo kosztuje więc założyłem LPG)... a u Ciebie wybór padł na 1.6d z czystej ekonomi?...bo ile to będzie ropy palić?- z 6 litrów?...
... chłopaki...nie każdy potrzebuje 100-koni pod pedałem
...rozumiem RobertP, że chcesz dużo pozwiedzać swym cabrio- ( ja jeżdże już ponad miesiąc i zrobiłem swoim ponad 2tys.km...a niestety paliwo kosztuje więc założyłem LPG)... a u Ciebie wybór padł na 1.6d z czystej ekonomi?...bo ile to będzie ropy palić?- z 6 litrów?...
... chłopaki...nie każdy potrzebuje 100-koni pod pedałem
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images2.fotosik.pl/90/8a4a88a5043736fd.jpg[/img][/url]
poprostu chcę mieć ekonomiczy wozik, a mk1 mi się podoba bo jest prosty w naprawach obsłudze, małoawaryjny i ładnycabriofun pisze: masakra poszmacic to sie można g60 a nie dieslem, jezu szkoda roboty, pozatym to wstyd takie osiągi jak na mk1 cabrio...nie rób tego, albo chociarz wrzuć TDI
[ Dodano: Czw Lip 20, 2006 09:47 ]
właśnie o to mi chodzi ja już się chyba wyszalałem, mój obecny 1,9TD to już 15 samochód w życiu,sys pisze:... chłopaki...nie każdy potrzebuje 100-koni pod pedałem
a były różne najszybsza była 5 letnia Alfa75 1,8 z turbo (wbrew opiniom mało awaryjna przez ok. 60tyś km) wiec miałem czym poszleć
[ Dodano: Czw Lip 20, 2006 09:51 ]
e tam nie jest wcale tak głośno, przecież jak jedziesz z otwartym dachem 100km/h to też jest głośnomarco_mk1 pisze:nie wyobrażam sobie jazdy golfem z otwartym dachem i słuchać tego klekotu silnika 1.6D
no też tak myślałem ale szkoda mi wyciągać motorek z mojego jeszcze jeżdżącego autkamarco_mk1 pisze: Jak juz chcesz Diesla to naprawde warto chyba poszukac jakiejś nowszej technologii
witam ja do swojego wsadziłem 1.6td, jadąc z zamkniętym dachem słychać troszkę silnik, przy otwartym daszku jest spoko .
[ Dodano: 22 Lip 2006 09:15 ]
marco_mk1 napisał/a:
nie wyobrażam sobie jazdy golfem z otwartym dachem i słuchać tego klekotu silnika 1.6D
zdziwił byś się z otwartym dachem nie słychać silnika
[ Dodano: 22 Lip 2006 09:15 ]
marco_mk1 napisał/a:
nie wyobrażam sobie jazdy golfem z otwartym dachem i słuchać tego klekotu silnika 1.6D
zdziwił byś się z otwartym dachem nie słychać silnika
musisz załatwić sobie przednią poduszkę wraz z łapą która trzyma pompę wtryskową od mk1 ,reszta pasuje, całe sprzęgło i skrzynia biegów została od 1.8 rozrusznik od diesla ,bo ten z benzyny nie chciał kręcić. wydech musiałem przerobić pierwszą część ,do zwykłego D wydech z B powinien pasować , co do skrzyni w automacie to nie mam pojęcia jak to będzie z silnikiem D
[ Dodano: 23 Lip 2006 19:37 ]
załóż zwykłą skrzynię ,mniej dłubania , do aut. musisz wymienić pedaly a nie wiem czy tak łatwo znajdziesz od mk1 ,a czy pasują z mk2 to nie wiem.
[ Dodano: 23 Lip 2006 20:24 ]
elektryka jest w sumie prosta
ja podłączyłem tylko czujnik oleju i wody świece bez przekażnika tylko na zwykły dodatkowy wciskany przełącznik elektryczny,
jak chcesz podłączyć przekaźnik do świec i kontrolkę to wiekszy problem i bez wizyty u elektryka chyba się nie obejdzie,
elektrozawór w pompie wtryskowej podłączyłem pod przewód dający prąd po przekręceniu kluczyka w benzyniaku na cewkę zapłonową
[ Dodano: 23 Lip 2006 19:37 ]
załóż zwykłą skrzynię ,mniej dłubania , do aut. musisz wymienić pedaly a nie wiem czy tak łatwo znajdziesz od mk1 ,a czy pasują z mk2 to nie wiem.
[ Dodano: 23 Lip 2006 20:24 ]
elektryka jest w sumie prosta
ja podłączyłem tylko czujnik oleju i wody świece bez przekażnika tylko na zwykły dodatkowy wciskany przełącznik elektryczny,
jak chcesz podłączyć przekaźnik do świec i kontrolkę to wiekszy problem i bez wizyty u elektryka chyba się nie obejdzie,
elektrozawór w pompie wtryskowej podłączyłem pod przewód dający prąd po przekręceniu kluczyka w benzyniaku na cewkę zapłonową
- andrinowy
- Mały gagatek
- Kontakt:
Łuki pisze:jest na forum jedna osoba, która ma w podpisie mk1 cabrio i silnik 1.6D
wrzuć temat na techniczny, bo widziałem, że tam on sie udziela
No proszę ktoś mnie zauważył. Rzeczywiście mam Cabrio w dieslu ale kupiłem go już po takich przeróbkach. Śmigam nim jak " małym samochodzikiem" szkoda tylko że mam 4 biegową skrzynię:(. Mi diesel odpowiada.
Robercie P jak chcesz naprawde pewne i niezniszczone mk1 cabrio w automacie to ja mam akurat do jest to automat!!skrzynia naprawde idealna rzadnych szarpniec przy zmianie biegu wymienony olej ,kickdown działa bez zarzutów!!!naprawde pewne cabrio jestem strasznym maniakiem mk1 cabrio i jest to moje oczko w głowie!!!mam do niego aluski 14'orginałki!!na 14' cena będzie niższa!!!zapraszam do oglłędzin!!pozdrawiam wszystkich cabrioświrów!!!! http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=117070977