MK3 Pytanie dotyczące mechanizmu dachu elektrycznego
Witam, jak w temacie.
Co to za płyn i jakie ma on oznaczenie? Chodzi mi o płyn z mechanizmu otwierającego/zamykające dach elektryczny w Golfie III Cabrio, rok produkcji 1996.
Z góry dziękuje.. Mam jego końcówkę i boję się, że daszek przestanie mi funkać;p
Czy wystarczy go dolać, czy trzeba zachować jakąś szczególną ostrożność, przy "manewrze" wymiany.
Co to za płyn i jakie ma on oznaczenie? Chodzi mi o płyn z mechanizmu otwierającego/zamykające dach elektryczny w Golfie III Cabrio, rok produkcji 1996.
Z góry dziękuje.. Mam jego końcówkę i boję się, że daszek przestanie mi funkać;p
Czy wystarczy go dolać, czy trzeba zachować jakąś szczególną ostrożność, przy "manewrze" wymiany.
Ostatnio zmieniony śr kwie 01, 2009 16:41 przez kmlq, łącznie zmieniany 1 raz.
To dziwne....skoro twierdzisz ze silnik pompy pracuje to powinno wytwarzac sie cisnienie plynu.....chyba ze masz odkrecona srube odpowietrzajaca na pompie ktora odkreca sie przy podnoszeniu manualnym dachu.
Co do elektromagnetycznych interlockow to prawda ale wtedy nie pompa by nie dzialala.
Jesli nadal bedziesz mial problemy daj znac to podesle schamacik dachu do MK3iMK4.
Pozdrawiam.
Co do elektromagnetycznych interlockow to prawda ale wtedy nie pompa by nie dzialala.
Jesli nadal bedziesz mial problemy daj znac to podesle schamacik dachu do MK3iMK4.
Pozdrawiam.
Witam
Tak podłączę się z ciekawości - czy elektryczny dach w mk3 można otwierać ręcznie - tak jak w manualnym dachu czy jednak jak mechanizm (elektronika) nawali a konstrukcja jest sprawna to i tak jest "po zawodach"?
Tak podłączę się z ciekawości - czy elektryczny dach w mk3 można otwierać ręcznie - tak jak w manualnym dachu czy jednak jak mechanizm (elektronika) nawali a konstrukcja jest sprawna to i tak jest "po zawodach"?
Ostatnio zmieniony wt cze 30, 2009 16:49 przez phanteon, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
Witam. Jest to mój pierwszy post na tym forum. Otóż mam duży problem. Stałem sie posiadaczem pięknego golfa III cabrio. I byłoby wszystko pięknie gdyby nie system elektryczny. Otóż zalałem olej do pompy i zrobiłem wszystko co mówiono w instrukcji obsługi. Jednak są 2 problemy. Raz cała pompa cieknie... a dwa co naturalne chyba system nie działa... Przy kupnie poprzedni właściciel pokazywał mi że mechanizm działa wciskając mechanizm ( rzeczywiście wibrowało) jednak zajechałem do warsztatu i mechanik stwierdził ze jak silnik pracuje na sucho to po zawodach i pompie.. I teraz mam pytania. Raz co mogło się stać i ile może kosztować wymiana. I dwa czy jest sens dla mnie teraz na zaś zakupić nowy silniczek ( wizytę u mechanika mam na 28 sierpnia..) bardzo prosze o pomoc:(.
Witam potrzebna mi drobna pomoc poniewaz mam malo juz plynu i zakupilem nowy tylko teraz nie wiem jak go dolac i licze na wasza pomoc co nalezy odkrecic by dolac plyn