Jak zwiekszyć moc silnika?
Jak zwiekszyć moc silnika?
Witam.
Przystępuję do kapitalnego remontu silnika vw golf 1 gti 1800 cabrio.
Czy ktoś wie, co trzeba zmienić lub dodać , podczas reanimacji tego motoru, aby uzyskać satysfakcjonujący efekt odlotowy ?
Czy ktoś wie, co trzeba zmienić lub dodać , podczas reanimacji tego motoru, aby uzyskać satysfakcjonujący efekt odlotowy ?
- ŁySymk1
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: Jak zwiekszyć moc silnika?
a jest gti cabrio ????wwodzu pisze:Witam.
mk1 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=56197
[b] www.Q3M.pl - zapraszam :) [/b]
[b] www.Q3M.pl - zapraszam :) [/b]
jezeli ma to byc n/a to tłoki dopręzajace, uszczelkę, wałki, elektronika, układo wydechowy + dolotowy - wg mnie n/a nie ma sensu dłubac - duzo kasy, a wyniki nie zawsze odpowiadajace wydanej kasy .... jak chcesz miec frajde z jazdy i wydac "każda" złotówke i miec wynik to warto uturbic tudziez wsadzic 1.8t - na turbo musisz liczuc ok 6tys zł i miej wiecej dostajesz +50KM +/-
[b]ZAPRASZAMY NA -> [/b] www.08PSS.pl
Wyjazdy integracyjne dla firm WWW.ENJOYIT.PL
Wyjazdy integracyjne dla firm WWW.ENJOYIT.PL
Jak zwiększyć moc silnika?
Tak. To za dużo dłubaniny przy seryjnym motorze. Czas na zmiany.
Może ktoś ma wsadzoną jakąś v6?
Może ktoś ma wsadzoną jakąś v6?
ja mam kilka silniczkow nawet vra gotowego do swapu bez paru detali jak lewarek biegów i jakis drobiazgów a tak to skrzynia, elektryka, alternator, rozrusznik pompa wspomagania jest troche tego silnik 92 rok 225tys przejechane 168HP udokumentowane nowe panewki glowne korbowe napinacze rozrzadu i zaworki docierane i takie tam;] sam robilem jak dla siebie;] mam tez KRa z GTi tez ze skrzynia 2Y (szeroki walek) silnik trzeba poleczyc troszke;]