Hej.
Jak wiadomo lampka w podsufitce mk2 nie świeci zbyt mocno, do tego mocno ogranicza to świecenie plastikowy klosz, który nie przepuszcza zbyt wiele światła..
Co myślicie o zmianie lampki w podsufitce w mk2? Jeżeli już to co byście zaproponowali by pasowało bez ruszania podsufitki? Próbował ktoś czegoś takiego? Może zmiana samego klosza?
Czekam na jakieś pomysły co by z tym zrobić. Żarówki "rurkowe led" z allegro chyba niewiele pomogą tutaj...
[mk2] lampka w podsufitce, zamiana/usprawnienie?
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
- JedrzeJ
- Ma gadane
- Kontakt:
ja do swojej podsufitki wsadziłem zamiast standardowej żarówki taką lede:
http://www.allegro.pl/item141745381_led ... al_ss.html
świeci na niebiesko i oświetla całe autko ale bez rewelacji tzn... mi wystarcza
są też wersje z 9 diodami które tworza kołeczko i kupując przezroczyste napewno efekt będzie większy... popytaj w sklepie elektronicznym tam będą takie mieć...
a przerabiać przy w/w diodzie nie trzeba NIC... zdjęcie tee plastikowej osłony to dosłownie 2,5 sekundy ( z boku jest metalowy haczyk) i zamieniasz poprostu...
najlepiej sobie odrazu powyginaj blaszki
I nie mów że nie pomogą bo świecą o wiele lepiej, a wiadomo Led > żarówka
Nie ma za co...
http://www.allegro.pl/item141745381_led ... al_ss.html
świeci na niebiesko i oświetla całe autko ale bez rewelacji tzn... mi wystarcza
są też wersje z 9 diodami które tworza kołeczko i kupując przezroczyste napewno efekt będzie większy... popytaj w sklepie elektronicznym tam będą takie mieć...
a przerabiać przy w/w diodzie nie trzeba NIC... zdjęcie tee plastikowej osłony to dosłownie 2,5 sekundy ( z boku jest metalowy haczyk) i zamieniasz poprostu...
najlepiej sobie odrazu powyginaj blaszki
I nie mów że nie pomogą bo świecą o wiele lepiej, a wiadomo Led > żarówka
Nie ma za co...
- Kowal_
- płk Gleba
- Auto: VW Passat CC
- Silnik: CCZA
Być może spróbuje tej rurkowej, skoro mówisz, że jest sporo lepiej..
Hehe, jak rozebrać lamkę wiem
Myslałem czy by też nie zastąpić tego oryginalnego klosza jakimś innym.. tylko trzeba było by znaleźć jakiegoś dawcę, który jest w miarę przeźroczysty i dorobić mocowania tak żeby pasowały, ewentualnie wziąć oryginalne. Może zwykła plexa? Tylko trzeba by było jakąś ramkę ładną zrobić żeby to też estetycznie wyglądalo.
Hehe, jak rozebrać lamkę wiem
Myslałem czy by też nie zastąpić tego oryginalnego klosza jakimś innym.. tylko trzeba było by znaleźć jakiegoś dawcę, który jest w miarę przeźroczysty i dorobić mocowania tak żeby pasowały, ewentualnie wziąć oryginalne. Może zwykła plexa? Tylko trzeba by było jakąś ramkę ładną zrobić żeby to też estetycznie wyglądalo.
330KM/450Nm
- barteKKK03
- V.I.P.