Oryginalny czy zamienik Błotnik VW Golf IV
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Witam ostatnio doszło do nieszczęścia i pewny starszy dziadek w cofał mi w moje VW golf 4 i potrzebuje wymienić błotnik . Takie pytanko nie che jakiś tanich zamienników tylko używane oryginalne części i pytanie takie po czym rozpoznam że błotnik jest oryginalny od VW czy jest to jakiś tani zamiennik ????
Mój Golf IV Generation - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=517692" onclick="window.open(this.href);return false;
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
mam taki zderzak i ma coś wybite właśnie w tym miejscu i po części przypomina znaczek VW/Audi tylko jest trochę przymalowane i ciężko dojrzeć wyczyszczę to jakimś rozpuszczalnikiem żeby zeszedł lakier w tym miejscu i sprawdzę dokładnie bo przy starym rozwalonym zderzaku to logo widać dokładniej to nie wiem czy jest taka możliwość że może jest mniej przymalowane i go bardziej widać i takie pytanko odnośnie tego numeru musi być też 48 czy np inny oraz czy podróby mają w ogóle jakiś emblematy w tym miejscu wybite czy nie
Numer może być inny, ale logo jest zawsze wybite. Zamienniki najczęściej nic nie mają w tym miejscu.
Ale teraz piszesz o zderzaku. To o co chodzi? Zderzak ma normalnie wybity numer części, tak samo dokładka zderzaka, i bez problemu to zauważysz.
Ale teraz piszesz o zderzaku. To o co chodzi? Zderzak ma normalnie wybity numer części, tak samo dokładka zderzaka, i bez problemu to zauważysz.
Mój Golf IV Generation - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=517692" onclick="window.open(this.href);return false;
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
sorki cały czas mam na myśli błotnik nie zderzak a czym mogę łagodnie ściągnąć lakier żeby dokładnie zobaczyć ten znaczek bo jakoś strasznie dla mnie się wydaje lipny ten błotnik który mi przyszedł w sumie jest bardzo ładny wręcz idealny bez żadnych zastrzeżeń pod względem korozji czy coś w tym stylu
Tak wygląda oryginalny błotnik od wewnętrznej strony. Zamienniki najczęściej są czarne od wewnątrz.
Co więcej, oryginał jest dosyć sztywny, a zamiennik zachowuje się jak flaga na wietrze.
Nie wydaje mi się, żeby ktoś aż tak zalał te znaki przy ponownym lakierowaniu, że nie możesz ich znaleźć.
Co więcej, oryginał jest dosyć sztywny, a zamiennik zachowuje się jak flaga na wietrze.
Nie wydaje mi się, żeby ktoś aż tak zalał te znaki przy ponownym lakierowaniu, że nie możesz ich znaleźć.
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P