Wymiana materiału w drzwiach

Modyfikacje wizualne, lampy, wnętrze, spoilery...

Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP

Awatar użytkownika
StalkerPMC
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: StalkerPMC » wt cze 17, 2014 12:43

Dzień dobry cześć i czołem!

Mam taką zagwózdkę. Chcę wymienić te materiałowe wstawki w boczkach drzwi na inny kolor, pasujący bardziej do karoserii. Byłem z tym u jednego tapicera który powiedział mi że nidyrydy, materiał jest zgrzewany na brzegach i jedyne co da się zrobić to przykleić jedno do drugiego. Znalazłem w jednym ze sklepów tapicerskich klej: http://www.bestsale.pl/klej-tapicerski- ... -2565.html" onclick="window.open(this.href);return false; , i sprzedawca w rozmowie telefonicznej zapewnił że taka opcja będzie najbardziej rozsądna. Co wy sądzicie o takim rozwiązaniu?

Pozdrawiam serdecznie

StalkerPMC

golfy nie rdzewieją, golfy powoli ewoluują w rost style.

Zielony Rydwan: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=545020

Awatar użytkownika
matisim
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Auto: bmw
Kontakt:

Post autor: matisim » śr cze 18, 2014 23:38

W zwykłych tapicerkach materiał jest na stałe, jak i cały panel drzwiowy to jedna całość,trzeba rozcinać te boczki, dać nowy materiał i potem kleić. W skórzanych jest łatwiej bo tylko rozkleja sie fabryczny klej, wymienia materiał i skleja :) mi tapicer wymieniał skore w boczkach przednich które były ori skórzane, a w tylnych wycinał, sklejał i jest dobrze, ale materiał tak czy siak trzeba zerwać... :)

Awatar użytkownika
dabus997m
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: dabus997m » sob cze 21, 2014 14:07

Dobre mody idziesz w dobrym kierunku. Dopiero zobaczyłem info na gg to i odpisałem.

flatron1984
Użytkownik
Użytkownik

Re: Wymiana materiału w drzwiach

Post autor: flatron1984 » pn wrz 07, 2015 07:53

Czesc.
Tez w tym tyg bede wymienial material na boczkach. Wiadomo wymontowac panel nie ma problemu, wycinam zgrzewy i juz, ale czym to pozniej skleic? Klej na goraco bedzie trzymal?

ALH -> seria 98,1KM/225Nm -> soft 122,2KM/290,5Nm -> 0,205 & korekta 142,5KM/319Nm

Awatar użytkownika
dabus997m
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: dabus997m » pn wrz 07, 2015 17:04

Pewnie dobry klej powinien trzymać. Najważniejsze wydaje się być równomierne dociśnięcie z odpowiednią siłą tych zgrzewów w tym samym czasie i tak pozostawić na dzień.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Style”