Problem z przymocowaniem podłokietnika.
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Witam, zakupiłem sobie pod choinkę używany ori podłokietnik do Golfiny. Przyszedł właśnie i odpakowałem go, a tu nie ma śrub mocujących -.- chciałem go dzisiaj zamontować ale nie wiem jakich śrub mogę użyć żeby się trzymał prawidłowo. Nie chce mi się zamawiać oryginalnego zestawu montażowego bo po pierwsze szkoda kasy na pare śrubek, a po drugie jak się ma już gadżet w ręce to aż świerzbi żeby go zamontować. Mam jakąś tonę różnych volkswagenowskich śrub, śrubeczek i podkładek. Jeśli ktoś byłby na tyle życzliwy i napisał mi lub podesłał fotkę jakich śrub użyć to byłbym wdzięczny.
PODPIS USUNIĘTY PRZEZ ADMINISTRATORA
- Fafik258
- Forum Master
- Kontakt:
Dopasuj po średnicy gwintu
2 śruby na imbus, jedna trzyma podłokietnik druga przykręcana do łapy
Łapę trzyma 3 śruby. 2 z łbem sześciokątnym po prawej stronie hamulca ręcznego (śruba plus nakrętka) i jedna śruba specjalna po lewej stronie hamulca i z tą będziesz miał problem. Odkręcasz nakrętkę trzymającą hamulec ręczny i w to miejsce właśnie wkręcasz tą specjalną śrubę. Jest to jakby nakrętka a od góry dospawany trzpień nagwintowany na który przychodzi kolejna nakrętka która trzyma łapę podłokietnika.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=292197
W powyższym temacie masz wymiary śrub. Pozdrawiam
2 śruby na imbus, jedna trzyma podłokietnik druga przykręcana do łapy
Łapę trzyma 3 śruby. 2 z łbem sześciokątnym po prawej stronie hamulca ręcznego (śruba plus nakrętka) i jedna śruba specjalna po lewej stronie hamulca i z tą będziesz miał problem. Odkręcasz nakrętkę trzymającą hamulec ręczny i w to miejsce właśnie wkręcasz tą specjalną śrubę. Jest to jakby nakrętka a od góry dospawany trzpień nagwintowany na który przychodzi kolejna nakrętka która trzyma łapę podłokietnika.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=292197
W powyższym temacie masz wymiary śrub. Pozdrawiam
No właśnie w tym poradniku nie ma dużej ilości zdjęć które by pomogły. Ale nie idzie tam wstawić jakiś zwykłych śrub z 6cio kątnym łbem czy imbusem. Bo mi chodzi tylko o mocowanie łapy tej dolnej co ma 3 otwory. Dałbym jakieś dłuższe śruby czy podkładki, skręcił mocno i powinno trzymać. Ewentualnie przyspawam na stałe
, nie no żart, jak nic nie wymyślę to zajadę do kilku warsztatów może będą coś mieli.

-
- Użytkownik
popatrz na temat(http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=292197" onclick="window.open(this.href);return false;)
- Fafik258
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Problem z przymocowaniem podłokietnika.
Plewson pisze:Dałbym jakieś dłuższe śruby czy podkładki, skręcił mocno i powinno trzymać.
Tylko nie za mocno bo te odlewy aluminiowe pierwszych lotów nie są.
Aligator, w tym temacie nie ma większości potrzebnych mi zdjęć niestety. Coś na pewno wymyśle, przecież to tylko mocowanie podłokietnika, a nie silnika ;D
spoko kolego ja zamontowalem wczoraj dokladnie na jedna srube i jedna nakretke srube zamontowalem od strony tylniej kanapy a nakladke dalem tam gdzie jest miejsce na ta nietypowa srube ale pozostawilem zakrecona z recznego i na nia podlozylem nakladke troche wieksza skrecalem wyrownalem w trakcie i idealnie proste wyszlo koszt to co w garazu znajdziesz mam nadzieje ze sobie poradzisz 

Też już dałem rade. Okazało się że tam gdzie idą dwie śruby od tej łapy to u mnie w podłodze w ogóle nie było otworów tylko w tej blasze co jest zaraz nad nią, to dałem od spodu nakrętki i od góry śruby, a od strony ręcznego zrobiłem tak jak mówisz.