kilka pytan :)

Modyfikacje wizualne, lampy, wnętrze, spoilery...

Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP

skalygst
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: skalygst » czw gru 09, 2010 21:40

witam .
Jestem nowy na forum . i szesliwym posiadaczem mk3 :) gti 1995r 2.0 8v
zanim zacznę mody ... które na pewno pokażę w oddzielnym temacie chciałbym zasięgnąć rady expertów :) no i oczywiście nazbierać gratów
styl goferka widzę tak a w zasadzie to są 2 koncepcje
1 vento front ( wiem wiem nic nowego ale co można innego zrobić ..) do tego zawieszenie 40/40 i felunie od mercedesa pełne 16
2 lampy ringi taka sama gleba no i szeroka stal
3 front od mk2 ( jakie mody do takiego cmyku??)
a teraz pytania
1 koncepcja
aluski od merca sa 5x112 ja mam 5x100 jak wiadomo potrzebne są dystanse i tu rodzi się problemik jak uważacie lepsze są dystanse aluminiowe czy tez stalowe ??.... no i ceny 300 zl za 2 dystanse na allegro nie cieszą
2 koncepcja ( nieco więcej pytań)
1 szeroka stal ....15?? czy 16??
2 chciałbym żeby za bardzo nie wystawały po za obrys auta ile cali będzie w sam raz 8/8,5 ??
3 przy zawieszeniu 40/40 jaka szerokość i jaki rozmiar felgi dobrać by nie obcierało nadkoli w aucie
4 zamiaruje na rantach felg pomalować szachownice ale jak..?? zwykły lakiernik sobie poradzi ??

ostatnie pytanie goferek jest na zawieszeniu przód standard natomiast tył jest niższy jak sprawdzić ile ?? amorki są czarne może to zawiecha koni??
na sam koniec do forumowiczów
proszę się nie naśmiewać z mojej nie wiedzy jestem tu nowy i szukam po to pisze by się dowiedzieć :)

Awatar użytkownika
skaktus
Mirafioli
Mirafioli

Post autor: skaktus » pt gru 10, 2010 00:00

Fela i opona nie mogą wystawać poza obrys auta a glina może się czepiać. Po 2 pewnie sam byś nie chciał być potrącony przez auto i dostać kręcącym się kołem po nogach...

skalygst
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: kilka pytan :)

Post autor: skalygst » pt gru 10, 2010 00:19

skaktus pisze:Fela i opona nie mogą wystawać poza obrys auta a glina może się czepiać. Po 2 pewnie sam byś nie chciał być potrącony przez auto i dostać kręcącym się kołem po nogach...
dla tego pytam ile cali moze miec felga by spełniała jakies normy...... jak potraci cie auto to nawet bez szerokiej stali koło się kreci :) :hmm: :pub:

Awatar użytkownika
luki07
_
_
Kontakt:

Post autor: luki07 » pt gru 10, 2010 00:39

Do mk3 bardziej pasuje stal 15, szerokosc felgi i jej nie wystawanie poza obrys warunkuje ET felgi, np ja mam u siebie z tylu 8 cali i ET 15 i felga jest na rowni z plastikowymi sierpami, wiec po czesci tu masz tez odpowiedz jakie dobrac opony, jak bardzo chcesz je naciagnac na felge, przy glebie jaka podales nie bedzie Ci raczej nic obcierac,

jesli chcesz juz cos modzic idz tropem swojej pierwszej wizji, ringi zostaw dla BMW a ledy Audi
Z dystansami Ci nie pomoge bo nie uzywalem...

skalygst
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: skalygst » pt gru 10, 2010 01:11

luki07
wielkie dzieki za odp !!

Awatar użytkownika
Tomek gd
Forum Master
Forum Master
Auto: passat b6
Kontakt:

Post autor: Tomek gd » pt gru 10, 2010 10:45

mam takie dystanse i moge powiedziesc ze najlepiej jest kupic aluminiowe ze stalowymi gwintami na sruby :bajer: Co do ceny to tansze tylko uzywane :helm: Pamietaj ze takie dystanse (robia od 18mm do 40mm) dosc powaznie zmienija wartosc ET i juz ciezko dopasowac felge aby nie wystawala za blotniki. A co do frontuz tych co podales to tylko vento :smoke:

Zablokowany

Wróć do „Style”