Dokładka maski
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Dokładka maski
Mam pytanie. W sieci dostępnych jest mnóstwo dokładek maski ( krótkie długie , różniste) Czy po zamontowaniu czegoś takiego czy tez po zrobieniu bad look'a nie bedzie problemów z otwieraniem maski??
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
jeśli dokładka będzie jakaś taka zakładana na lampy i grill to raczej ktoś pomyślał o tym żeby można było maskę otworzyć
natomiast jeśli bad-look to rozwiązaniem nie dosyć może mądrym ale skutecznym jest usunięcie drugiego zamka, żeby tylko otworzenie maski od środka powodowało możliwość uniesienia maski
tylko że wtedy gdy maska otworzy się w czasie jazdy to może nam dach pogiąć...
natomiast jeśli bad-look to rozwiązaniem nie dosyć może mądrym ale skutecznym jest usunięcie drugiego zamka, żeby tylko otworzenie maski od środka powodowało możliwość uniesienia maski
tylko że wtedy gdy maska otworzy się w czasie jazdy to może nam dach pogiąć...
sorki a co to?ZbyszekGolf pisze:bad locka
co do otwierania nie powinno byc problemu bo palce pod spodem wsadzisz byl nie byl za duzy.. ale listwa dokladana to wies! jedynei spawany!
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !

Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !

Kij w mrowisko
A jak ktoś nie chce przegrzać blach które są ocynkowane i nie ma w związku z tym problemów z rudą ? Co wtedy ? Jakieś propozycje ?arturek320 pisze:to już nie modne, nigdy mi się to nie podobało, ale jak już chcesz bad look to nie żadne dokładki, jak robić to robić jak należy, czyli przeróbka maski,tovdi1 pisze:bad-look

To tak w ramach kija w mrowisko:D

Pozdrówka
Przemek
-----------------------------
SZUKAM:
zdesi przód i tył z GTI w idealnym stanie, BBS 20jahre lub podobne 15-16", Foteli RECARO do mojego MK3 5D - najchętniej grzane, Climatronica z mk3 lub mk4 (części lub zestaw)
SZUKAM:
zdesi przód i tył z GTI w idealnym stanie, BBS 20jahre lub podobne 15-16", Foteli RECARO do mojego MK3 5D - najchętniej grzane, Climatronica z mk3 lub mk4 (części lub zestaw)
Drugi kij :D
A jak kolega wytłumaczy VWóz z 93 roku i praktycznie zero rudej ?truckman pisze:III nie ma ocynku.dekoder pisze:To tak w ramach kija w mrowisko:D
Tylko pod mocowaniem tylnej rejestracji lekkie zacieki wokół śrub ale nic nie żre nigdzie blacharki !!!
Proponuje też poczytać na naszym forum, że są różne zdania: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=29370
Czyli każdy ma swoje zdanie na ten temat ... a z doświadczenia mojego mechanika, znajomych lakierników, oraz wyczytanych tu i ówdzie informacji, zależy to tylko od tego gdzie był produkowany i na jaki rynek nasz VWóz ...
Mój akurat zjechał w 1993 w grudniu z taśmy w Brukseli - i tutaj są informacje że jest ocynkowany.
Drugi kij w mrowisko

Przemek
SZUKAM:
SZUKAM:
Aha ...
Nie podałem go jako wyznacznik, jeżeli mówimy o wyznacznikach, podałem go jako przykład nie popartej dowodami oceny.mettenos pisze:dekoder, akurat ten podany przez ciebie temat nie jest żadnym wyznacznikiem
A wg Ciebie, jaki temat jest wyznacznikiem ? Bo nie rozumiem komentarza w myśl wyjaśnień jakie podałem powyżej

Pozdrawiam
Przemek
SZUKAM:
SZUKAM:
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Aha ...
dla mnie wyznacznikiem jest to, iż miałem dwa Mk3 w swym życiu i żaden nie miał ocynku i to tyledekoder pisze:
A wg Ciebie, jaki temat jest wyznacznikiem ? Bo nie rozumiem komentarza w myśl wyjaśnień jakie podałem powyżej![]()

Re: Aha ...
Ok, to skoro najstarsi górale wiedzą, niech podzielą się wiedzą, jak sprawdzić czy nasz samochód ma ocynk czy nie ma - tylko jakąś konkretną metodę dającą maksymalnie skuteczny wynik.mettenos pisze:dla mnie wyznacznikiem jest to, iż miałem dwa Mk3 w swym życiu i żaden nie miał ocynku i to tyledekoder pisze:
A wg Ciebie, jaki temat jest wyznacznikiem ? Bo nie rozumiem komentarza w myśl wyjaśnień jakie podałem powyżej![]()
Pozdro
Przemek
SZUKAM:
SZUKAM: