diakonita - nice ascii art
Xabingo:
Światło "stop" - tak jak na animacji, czyli diody pozycyjne po naciśnięciu hamulca świecą pełną mocą.
ludzie oslepna z pelna moca, w sumie diod bedzie okolo 700 bedzie z czego 2/3 to czerwone... naprawde jasno ;]
wieczorem wzuce wersje z cofaniem i PM, propozycje mi sie podobaja ale mam inna wizje troche
plan na budowe jest taki:
zakupy:
reflektor
diody,kable, elektronika...
kawalek plexi (do formowania na cieplo)
budowa
przycinamy plexi, wiercimy dzurki na diody, gniemy, z reflektora wywalamy srodek, do dzurek w plexi wsadzamy diody, lutowanko, elektornika, i wszystko razem skladamy, kleimy itd itp ...
widac plan niezbyt dopracowany... zostaja pewne kwiestie natury estetycznej...
wiadomo ze, gdy reflektor jest zgaszony przy gladkiej szybie diody moga nie wygladac za dobrze (moze nie umiem sobie tego wyobrazic).... wiec myslalem o albo malowaniu pseudo sprey chrom tej plexi... albo plexi mat black i przyciemnic relektor.... golfa ma w kolorze ciemnego grafitu wiec bylo by dobrze... co prawda podobaja mi sie chromy w swiatelkach... ale cos za cos...
pozostala jeszcze kwestia nieszczesnego odblasku... musi on byc? chyba musi.. moze tasma odblaskowa zalatwi sprawe, oczywisice sprawnie uzyta...
a swiatla na przod to zwykle ringi, clear glass, bez bajerow, oprocz tego ze ringi beda swiecily mocno jak mijania ;] do tego w drugim etapie, soczewki i kierunki w relektorach... mam cztery sprzodu wiec kierunki w zewnetrzynych jako dodatkowy luk ringu... ringi na ledach oczywisice... ;]