[MK4] Usuwanie listew bocznych i znaczka z tylnej klapy.
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Ja u siebie podgrzewałem suszarka i "odcinalem" żyłką, resztki kleju i taśmy usunąłem takim gumowym krążkiem na wiertarke http://ats-poland.com/site/products/ite ... zenia_felg" onclick="window.open(this.href);return false; (w mieszalni lakierów można kupić). A jak odebrałem listwy od lakiernika przykleilem na dwustronną taśme piankową, trzeci rok już leci i nic nie odchodzi itd.
- orzech17111
- Forum Master
- Kontakt:
UCIU26, tasma szerokosci mniej wiecej listew ?:p bo mam chbya identyczna, zastanawialem sie czy nie kupic tej "dedykowanej do listew" ale skoro kleiles na podobna to spoko,
hmm a nie uszkodzil sie lakier po tym krażku ? dzieki kolego za pomoc masz 3 czy 5d ? podgrzewales listwe i lekko odklejales ?:P wybac ze dopytuje no ale wiesz jak to jest hehe
duzo z tym problemow bylo ?:)
hmm a nie uszkodzil sie lakier po tym krażku ? dzieki kolego za pomoc masz 3 czy 5d ? podgrzewales listwe i lekko odklejales ?:P wybac ze dopytuje no ale wiesz jak to jest hehe
duzo z tym problemow bylo ?:)
Re:
deggial pisze:Podepnę się:
Usunąłem napis golf i oznaczenie silnika, ale po tej operacji zostały na klapie ślady w kształcie usuniętych liter i cyfr - takie jakby jaśniejsze i bardziej matowe od reszty koloru, więc są widoczne.
Próbowałem to spolerować pastą Tempo na sucho, ale niestety pozostałości nadal się odznaczają od reszty lakieru. Czy próbować Tempo aż do skutku, czy też może jakąś inną metodą (jakaś polerka maszynowa, np. nakładką na wiertarce, czy na mokro, czy jak)? CZARNY_SKC pisał tu, że trzeba klapę malować - może jednak da się to spolerować jakoś?
Z góry dzięki
tez mi tak zostalo, polerwalem kilka lasy polerka (oscylacyjna) i teraz nie ma ani sladu
Były Mk4 -> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=443643
Aktualny B6 -> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=493336
- WWE GLIWIK
- Mały gagatek
Panowie odkurzę trochę temat. Orientuje się ktoś czy da radę sćiagnąc klamki zewnętrzne w taki sposob żeby nie ściagać boczków ? Idą do malowania i mam dylemat czy sciagac boczki i mechanizmy elektrycznych szyb czy da może jakoś radę to ominąć.
Re: [MK4] Usuwanie listew bocznych i znaczka z tylnej klapy.
Da się to zrobić, przerabiałem u siebie http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=206015" onclick="window.open(this.href);return false;WWE GLIWIK pisze:Panowie odkurzę trochę temat. Orientuje się ktoś czy da radę sćiagnąc klamki zewnętrzne w taki sposob żeby nie ściagać boczków ? Idą do malowania i mam dylemat czy sciagac boczki i mechanizmy elektrycznych szyb czy da może jakoś radę to ominąć.
- WWE GLIWIK
- Mały gagatek
UCIU26, a jak to wygląda w tylnych drzwiach jest tak samo ?
Witam!!!
Dziś próbowałem odkleić znaczek VW z kalpy. Poszlo dosyć gładko, tylko że jest mały problem... , a mianowicie pod znaczkiem jest taka gumowa naklejka. Ta naklejka jest w takim wgnieceniu (zdj). Co moge z tym zrobić, czy lepiej zostawić znaczek?
Dziś próbowałem odkleić znaczek VW z kalpy. Poszlo dosyć gładko, tylko że jest mały problem... , a mianowicie pod znaczkiem jest taka gumowa naklejka. Ta naklejka jest w takim wgnieceniu (zdj). Co moge z tym zrobić, czy lepiej zostawić znaczek?
- WWE GLIWIK
- Mały gagatek
- WWE GLIWIK
- Mały gagatek
UCIU26, jeszcze jedna sprawa jak to jest z listwami w końcu trzeba sciagac boczki czy nie ?
Re: [MK4] Usuwanie listew bocznych i znaczka z tylnej klapy.
Nie trzeba ściągać boczków listwy trzymają się na taśmie piankowej dwustronnej. Ja odcinałem listwy żyłką. No i na każdej listwie są takie kołki które ustawiają nam idealnie listwę na drzwiach.WWE GLIWIK pisze:UCIU26, jeszcze jedna sprawa jak to jest z listwami w końcu trzeba sciagac boczki czy nie ?
- WWE GLIWIK
- Mały gagatek