po prostu rozklad swiatla i temp w soczewce jest zupelnie inny niz w zwyklej lampie i dlatego tak sie dzieje
zwroccie uwage ze teraz polowa producetow samochodow wyposazonych w lampy soczewkowe (bez xenonu) nie obejmuje w gwarancji parowania lamp

Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Przekladajac silniczki wsadzilem gumkami od starych lamp i parowalo,a jak zmienilem na gumki te co byly przy nowych lampach na zaslepkach tych odtworow na silniczki przestalo parowac.lolo_golf pisze:A skad miałeś nowe gumki? /z czego dorobiłeś?kkkubek pisze:Sa tam jakies odpowietrzniki,tak jak pisze jakby taka fajka gumowa,u mnie na poczatku parowaly obie zmienilem uszczelki od silniczkow regulacji swiatel,jedna przestala parowac ,a druga tylko czasami jeszcze parowala,po jakims czasie tez przestala i juz jest ok.
Nie no co ty one tak nie parują ze sie woda w nich skraplajaro_se pisze:lolo_golf,
I jak uporałeś się z tymi parującymi reflektorami. Ja już mam kasę odłożoną na te lampki tylko teraz jak przeczytałem o tym parowaniu to się trochę wstrzymałem z ich kupnem.
Noo a u mnie jest na odwrót na halogenowych nie parowały a przy xenonach parują opisalem to tuu:UcHO pisze:nie wiem jak to jest w mkIII ale wypowiem sie na temat mkIV i lampek hella celis
obie mi rowniez paruja, z tego co rozmawialem z innymi znajomymi to in-pro w mkIII rowniez paruja
nie jest to zwiazane z nieszczelnoscia reflektora, a z jego temp pracy i to ze soczewka jest za blisko szkla
ja juz przeszedlem cala batalie z hella i w moim wypadku stwierdzono ze reflektor jest za szczelny i nie nadaza odprowadzic calego ciepla, przez co np podczas deszczu badz sniegu zimne krople spadaja na goraca szybke i nastepuje schlodzenie pow przy szybce i reflektor paruje, jedyne co mozesz poradzic to wywiercic dodatkowe otworki
u mnie po zamontowaniu xenonow problem zmniejszyl sie znacznie gdyz temp w lampie znacznie sie zmniejszyla bo xenon ma 35 wat
Maja na 100% sa z tylu takie gumi wygiente w dol i mozna je ustawiac odpowiednio.MAPET pisze:in.pro nie maja odpowietrzników ? watpie
powinny miec takei gumeczki z tylu
sprawdz czy dobrze docisniety jest dekielek czy sie dobrze ulozyla uszczelka
a gosc z aukcji niezlyma 2 rozne lampy na fotach
No własnie jej sie najbardziej przyglądałem ona ma przerwe w jednym miejscu ale ją odwróciłem dekielek teraz ciasniej sie zapina myslalem ze to pomoze ale nie.MAPET pisze:sprawdz czy dobrze docisniety jest dekielek czy sie dobrze ulozyla uszczelka
Na pokazówke zapodał od 5-tki ponoć, tam sa kierunki a do 3-ki postojówki.MAPET pisze:a gosc z aukcji niezlyma 2 rozne lampy na fotach
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości