[mkII]wypolerowanie pokrywy zaworow
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
- ADi997
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ja niedawno polerowałem osłone od rozrządu i też mi się wydaje że to nie do końca alu. Jest już stara, była malowana pare razy i wszystkich wrzerów nie doszlifowałem:
Aktualne DupoVWozy:
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Jetta MK2 Coupe JP----->??
Projekt Golf MK2 na facebook.com/MyGolfMK2
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
pokrywa rorządu jest ze stali na pewno tego jestem pewiem, wiem bo ją też chciałem doprowadzic do jako takeigo stanu wiec pomalowałem lakierem wyskotemperaturowym bo mi nieźle pordzewiala....to stal wysokeij jakosi, nie rdzewieje jakos strasznie szybko ale ejdnak to nie nierdzewka i predzej czy pozneiej zajdzie rudzią
- ADi997
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Też tak myśle, jak zardziewieje to pomaluje jakimś metalikiem; osłone rozrządu, pokrywe zaworów i osłone chłodnicy co trzyma wentyla.
Aktualne DupoVWozy:
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
kinek86, Semianek, to temat o polerowaniu, wiec gadka o piaskowaniu czy lakierowaniu troche do tego tematu nie przystaje
dokładnieGoofi pisze:Polakierowac to mozna dekiel, ale nie kolektor DOHC... to grzech
ale ma byc ładnie a nie najtaniejzawsze mozna dac do piaskowania i pozniej pomalowac mysle ze bedzie najtaniej!!