[mk4] malowanie zderzaków i listew
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
- showtime
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Shmatan, nie trzeba zdejmowac nic. Wystarczy plaski śrubokret, na który owijasz tasme izolacyjna włochatą albo kawalek szmatki, to wkladasz miedzy listwe a zderzak (po to owijasz zeby nie porysowac zderzaka przy podwazaniu)
Podwazasz, wychodzi Ci listwa i krok po kroku, zaczep po zaczepie ją calkiem wypinasz. Problem moze byc w Variancie, bo tylna listwa schodzi bardzo ciezko, ale tez jest do zrobienia bez demontarzu zderzakow.
Jesli chodzi o dolne dokladki to takze wychodzą bez demontazu. Przednia zalozysz ze zderzakiem na aucie a tylny zderzak niestety musisz zdjac, bo przy probie zalozenia dokladki zderzak sie zagina i zaczepy nie wchodza
Podwazasz, wychodzi Ci listwa i krok po kroku, zaczep po zaczepie ją calkiem wypinasz. Problem moze byc w Variancie, bo tylna listwa schodzi bardzo ciezko, ale tez jest do zrobienia bez demontarzu zderzakow.
Jesli chodzi o dolne dokladki to takze wychodzą bez demontazu. Przednia zalozysz ze zderzakiem na aucie a tylny zderzak niestety musisz zdjac, bo przy probie zalozenia dokladki zderzak sie zagina i zaczepy nie wchodza
TuningKingz Shop | Najlepszy sklep tuningowy w Polsce z rabatami dla forów!
W ofercie m.in. Meguiar's, Shiny Garage, KW, H&R, Eibach, Bilstein, DEPO, TA Technix, FK, MTS-Technik i inne
Zapraszam!
---
Nowy projekt: CADDYlac 2KFL
W ofercie m.in. Meguiar's, Shiny Garage, KW, H&R, Eibach, Bilstein, DEPO, TA Technix, FK, MTS-Technik i inne
Zapraszam!
---
showtime a nie wiesz moze jak z tymi na drzwiach? Też planuję lakierowanie, a nie ukrywam, że ich zdemontowanie znacznie ułatwia i przyspiesza cały zabieg chyba że to nie jest mozliwe, to będzie trzeba się zastanowić nad jakimś alternatywnym rozwiązaniem
Mój MK4 ->http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=298948
- showtime
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
strumyk, listwy drzwiowe malowalem na aucie, oklejajac je tasma papierową i tak, aby ta tasma troche powchodzila pod listwy. Wyszlo spoko
Zapraszam!
---
Zapraszam!
---
Też tak myślałem zrobić, ale miałem nadzieję, że może masz jakiś inny, lepszy patent a malowałeś samemu? używając podkładu i farby? wygładzazłeś listwy zanim położyłeś podkład/farbę?
Ostatnio zmieniony czw lut 04, 2010 19:48 przez strumyk, łącznie zmieniany 1 raz.
- showtime
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Matowilem specjalna sciereczką do matowania, na to podklad bezbarwny do plastiku, potem szary, lakier i klar.
Nie gladzilem, zostal baranek, ale mi sie to podoba
Nie gladzilem, zostal baranek, ale mi sie to podoba
Zapraszam!
---
Zapraszam!
---
aa pytanie te listwy boczne to trzymają sie na kołkach i kleju? trzeba demontować tapicerke od środka żeby zdjąć listwy? czy podgrzać listwy żeby klej puścił i wyciągnąć?
Ostatnio zmieniony sob lut 13, 2010 18:34 przez cortezo, łącznie zmieniany 1 raz.
odświeżę z pytankiem : Czy da się zaszpachlować listwę na zderzakach na gładko z zderzakiem ? i czy efekt jest pozytywny ? ładnie to wygląda czy do bani...? to samo pytanie co do listewek na drzwiach , czy da się je na gładko zrobić z linią drzwi. I jaki jest efekt , widział ktoś?
Ma Lin, z doświadczenia ci odpowiem. Pierwszą miałem szpachlowaną i to pękało. Później zaspawałem front, a następnie wyrównałem żywicą. Efekt piękny i trwały.
tego nie rozumiemto samo pytanie co do listewek na drzwiach , czy da się je na gładko zrobić z linią drzwi.