[mk4] malowanie zderzaków i listew

Modyfikacje wizualne, lampy, wnętrze, spoilery...

Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP

Awatar użytkownika
suchy1985
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: suchy1985 » pn lut 01, 2010 18:33

Witam równiez planuje pomalowanie sobie listew zderzaków i moje pytanie jest nastepujace:
w jaki sposób one sa zamontowane w zderzakach? mianowicie czy sa klejone czy na wkretach? i w jaki sposób je zdemontowac:)?

Nie ważne ile razy ktoś upada ale ważne ile razy się podnosi.....

PERSONA NON GRATA

Awatar użytkownika
QCHARZ
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: QCHARZ » pn lut 01, 2010 18:50

suchy1985, sa klejone oraz na kołeczkach, delikatnie podważyć i podgrzać i powinno odejść

SPRZEDAM BBS RC330 8J18 et32 5X100 - 25 JAHRE http://allegro.pl/show_item.php?item=2759538556

Shmatan
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Shmatan » pn lut 01, 2010 18:51

Było tysiąc razy ;) na zderzakach są na zatrzaskach (idzie wyjąć bez demontażu zderzaka, ale lepiej zdjąć), na drzwiach są klejone + na zatrzaski

Awatar użytkownika
showtime
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: showtime » śr lut 03, 2010 21:19

Shmatan, nie trzeba zdejmowac nic. Wystarczy plaski śrubokret, na który owijasz tasme izolacyjna włochatą albo kawalek szmatki, to wkladasz miedzy listwe a zderzak (po to owijasz zeby nie porysowac zderzaka przy podwazaniu)

Podwazasz, wychodzi Ci listwa i krok po kroku, zaczep po zaczepie ją calkiem wypinasz. Problem moze byc w Variancie, bo tylna listwa schodzi bardzo ciezko, ale tez jest do zrobienia bez demontarzu zderzakow.

Jesli chodzi o dolne dokladki to takze wychodzą bez demontazu. Przednia zalozysz ze zderzakiem na aucie a tylny zderzak niestety musisz zdjac, bo przy probie zalozenia dokladki zderzak sie zagina i zaczepy nie wchodza :)

TuningKingz Shop | Najlepszy sklep tuningowy w Polsce z rabatami dla forów!
W ofercie m.in. Meguiar's, Shiny Garage, KW, H&R, Eibach, Bilstein, DEPO, TA Technix, FK, MTS-Technik i inne
Zapraszam!
---
Nowy projekt: CADDYlac 2KFL

Awatar użytkownika
strumyk
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: strumyk » czw lut 04, 2010 13:01

showtime a nie wiesz moze jak z tymi na drzwiach? Też planuję lakierowanie, a nie ukrywam, że ich zdemontowanie znacznie ułatwia i przyspiesza cały zabieg :) chyba że to nie jest mozliwe, to będzie trzeba się zastanowić nad jakimś alternatywnym rozwiązaniem

Mój MK4 ->http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=298948

Awatar użytkownika
showtime
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: showtime » czw lut 04, 2010 19:26

strumyk, listwy drzwiowe malowalem na aucie, oklejajac je tasma papierową i tak, aby ta tasma troche powchodzila pod listwy. Wyszlo spoko :)

W ofercie m.in. Meguiar's, Shiny Garage, KW, H&R, Eibach, Bilstein, DEPO, TA Technix, FK, MTS-Technik i inne
Zapraszam!
---

Awatar użytkownika
strumyk
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: strumyk » czw lut 04, 2010 19:47

Też tak myślałem zrobić, ale miałem nadzieję, że może masz jakiś inny, lepszy patent :) a malowałeś samemu? używając podkładu i farby? wygładzazłeś listwy zanim położyłeś podkład/farbę?
Ostatnio zmieniony czw lut 04, 2010 19:48 przez strumyk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
truckman
Varia(n)t
Varia(n)t

Post autor: truckman » czw lut 04, 2010 22:01

strumyk pisze: ale miałem nadzieję, że może masz jakiś inny, lepszy patent
Na bocznych to jest najprostszy i najlepszy :P

Obrazek

Awatar użytkownika
showtime
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: showtime » pt lut 05, 2010 01:42

Matowilem specjalna sciereczką do matowania, na to podklad bezbarwny do plastiku, potem szary, lakier i klar.

Nie gladzilem, zostal baranek, ale mi sie to podoba :)

Zapraszam!
---

Awatar użytkownika
strumyk
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: strumyk » pt lut 05, 2010 08:53

showtime dzięki za info :) oby już chciało zrobić się cieplej to i ja będę ten temat podgarniał u siebie, a do tego czasu pozostaje mieć nadzieję, że wiosna w końcu nadejdzie :bigok:

Mój MK4 ->http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=298948

Awatar użytkownika
truckman
Varia(n)t
Varia(n)t

Post autor: truckman » sob lut 06, 2010 10:59

strumyk, no masakra przez tą pogodę nie mogę sobie listwy przedniej na samochodzie zrobić, a jak zdjąłem cały zderzak to ona się wygina i pęka mi szpachel w miejscu łączenia... Bida straszna :grrr: Mam nadzieję, że chociaż obrysy jakos się wpasowały.

Obrazek

cortezo
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: cortezo » sob lut 13, 2010 18:33

aa pytanie te listwy boczne to trzymają sie na kołkach i kleju? trzeba demontować tapicerke od środka żeby zdjąć listwy? czy podgrzać listwy żeby klej puścił i wyciągnąć?
Ostatnio zmieniony sob lut 13, 2010 18:34 przez cortezo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ma Lin
Mały gagatek
Mały gagatek
Auto: GTI V

Post autor: Ma Lin » wt paź 29, 2013 13:12

odświeżę z pytankiem : Czy da się zaszpachlować listwę na zderzakach na gładko z zderzakiem ? i czy efekt jest pozytywny ? ładnie to wygląda czy do bani...? to samo pytanie co do listewek na drzwiach , czy da się je na gładko zrobić z linią drzwi. I jaki jest efekt , widział ktoś?

Awatar użytkownika
truckman
Varia(n)t
Varia(n)t

Post autor: truckman » pt lis 01, 2013 17:40

Ma Lin, z doświadczenia ci odpowiem. Pierwszą miałem szpachlowaną i to pękało. Później zaspawałem front, a następnie wyrównałem żywicą. Efekt piękny i trwały.
to samo pytanie co do listewek na drzwiach , czy da się je na gładko zrobić z linią drzwi.
tego nie rozumiem

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Style”