[mk4] Tylnia wycieraczka od V, VI?
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Zmierz swoje ramie i dorwij jakiegos golfa V i zmierz w golfie Jesli ramie bedzie sporo za krutkie to zamow sobie od nowego tourana. W touranie ramie jest dluzsze... wiem bo mam takie w leonie zalozoneToledziak pisze:A co powiecie Koledzy na to:
http://moto.allegro.pl/item561192764_ty ... nning.html
wszystko fajnie,tyle że chodzi mi o zdanie mówiące o niespasowaniu w/w produktu do Varianta. Co w związku z tym?
Pytam,bo nie chce wydać kasy żeby oglądać na półce tą wycieraczkę.
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
mierzone od osi wycieraczki do konca piora
golf V: 42 cm
nowy touran: 48,5 cm
Nie wiem jak to sie ma do wycieraczki w Polo ale chyba jest taka sama jak w golfe V
golf V: 42 cm
nowy touran: 48,5 cm
Nie wiem jak to sie ma do wycieraczki w Polo ale chyba jest taka sama jak w golfe V
Ostatnio zmieniony sob lut 28, 2009 22:53 przez MaNo, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Użytkownik
- Auto: Golf MK7.5 Variant
- Silnik: DGTE
Byłem dziś w salonie VW w Modlniczce, Kolega MaNo na pewno skojarzy Więc tak polo,golf i fabia mykają z tą samą wycieraczką,touareg i Turan mają po 48,5 cm,jak Kolega napisał. Natomiast caddy ma chyba jeszcze dłuższą. Długość ramienia od osi w Variancie to 48 cm.Nie wiem ile szyby zostaje w pozycji maxymalnego położenia jej,tzn w pionie (nie mam możliwości sprawdzenia,bo szlag trafił mi mechanizm). Ciekawi mnie fakt,że wycieraczka z turana owszem ma 48,5 cm,ale razem z zakończeniem plastikowym. Natomiast samo pióro jest chyba o te 0,5 cm krótsze Musiałbym założyć taką i zobaczyć czy nie haczy o klape,ale nie mam od kogo pożyczyć
-
- Nowicjusz
koledzy .... a może ktoś już wymyślił już taką podmiankę w MK IV variant ? ... od czego można by zrobić podmiankę P2P ?lolo_golf pisze:Tak dla informacji, bo dzis kupowalem. Kompletna wycieraczka tylna do golfa V( ramie + pióro+ zaślepka) kosztuje juz 126zl
Dzięki koledze TomekTDi wiemy że : "Całe ramie tylnej wycieraczki ma 47 cm a długość pióra wynosi 32 cm." a mk IV kombi ma 48 i 38 cm.
pozdrawiam ....
było - MK IV ... SDI
było - MK IV ... TDI *(zostało w rodzinie)
jest - ASTRA H ... CDTI 1,7
jest - QUBO multijet ;/
było - MK IV ... TDI *(zostało w rodzinie)
jest - ASTRA H ... CDTI 1,7
jest - QUBO multijet ;/
- KonradzikIV
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt: