W komplecie ze wskaźnikami dostałem czujnik temperatury na gwint 1/8", czujnik ciśnienia również 1/8" oraz wężyk i trójnik do wpięcia się w przewód od podciśnienia.
Na chłopski rozum czujnik temperatury oleju trzeba by było zamontować w misie olejowej co wymaga wiercenia dziury i gwintowania. Nie wiem czy ten czujnik się w ogóle dobrze wkręci i czy będzie się trzymał w tej aluminiowej misce.
Przewód od ciśnienia doładowania powinienem puścic chyba z zaworu N75??? jeśli tak to nie wiem czy przed nim czy za nim.
Jeśli chodzi o czujnik ciśnienia oleju to już w ogóle nie wiem gdzie/do czego go zamontować, również pewnie bez inwazyjnie się nie obejdzie.
Proszę o pomoc jeśli ktoś przerabiał temat. Okablowanie i elektrykę tego wszystkiego ogarnę.
Auto to 2008 Golf mk5 1.4 TSI, 140KM slinik BMY.
Poniżej zdjęcia:
wskaźniki w obudowie, w takiej kolejności będą zamontowane, zdjęcie z wnętrza jest jeszcze z inną kolejnością zegarów.
od środka
przymiarka w aucie, trzeba podszlifować obudowę
czujnik temperatury
gwint czujnika ciśnienia
gniazda od uziemienia i sygnału
i jakiś mały opis na czujniku ciśnienia. Powiedzcie mi czy osnaczenie gwintu 1/8 NPT to faktycznie 1/8 cala? I jaki gwintownik użyć do nagwintownia bo nigdy tego nie robiłem

Pozdrawiam.