Oryginalny czy zamienik Błotnik VW Golf IV

Modyfikacje wizualne, lampy, wnętrze, spoilery...

Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP

tomalaaa
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: tomalaaa » pt lip 31, 2015 10:51

Witam ostatnio doszło do nieszczęścia i pewny starszy dziadek w cofał mi w moje VW golf 4 i potrzebuje wymienić błotnik . Takie pytanko nie che jakiś tanich zamienników tylko używane oryginalne części i pytanie takie po czym rozpoznam że błotnik jest oryginalny od VW czy jest to jakiś tani zamiennik ????

Awatar użytkownika
Craash
Forum Master
Forum Master

Post autor: Craash » pt lip 31, 2015 11:55

Oryginalny błotnik ma wybity numer i logo VW/Audi w miejscu gdzie montuje się ślizg.
Obrazek

Mój Golf IV Generation - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=517692" onclick="window.open(this.href);return false;
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P

tomalaaa
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: tomalaaa » pt lip 31, 2015 12:55

mam taki zderzak i ma coś wybite właśnie w tym miejscu i po części przypomina znaczek VW/Audi tylko jest trochę przymalowane i ciężko dojrzeć wyczyszczę to jakimś rozpuszczalnikiem żeby zeszedł lakier w tym miejscu i sprawdzę dokładnie bo przy starym rozwalonym zderzaku to logo widać dokładniej to nie wiem czy jest taka możliwość że może jest mniej przymalowane i go bardziej widać i takie pytanko odnośnie tego numeru musi być też 48 czy np inny oraz czy podróby mają w ogóle jakiś emblematy w tym miejscu wybite czy nie

Awatar użytkownika
Craash
Forum Master
Forum Master

Post autor: Craash » pt lip 31, 2015 13:04

Numer może być inny, ale logo jest zawsze wybite. Zamienniki najczęściej nic nie mają w tym miejscu.
Ale teraz piszesz o zderzaku. To o co chodzi? Zderzak ma normalnie wybity numer części, tak samo dokładka zderzaka, i bez problemu to zauważysz.

Mój Golf IV Generation - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=517692" onclick="window.open(this.href);return false;
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P

tomalaaa
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: tomalaaa » pt lip 31, 2015 13:12

sorki cały czas mam na myśli błotnik nie zderzak a czym mogę łagodnie ściągnąć lakier żeby dokładnie zobaczyć ten znaczek bo jakoś strasznie dla mnie się wydaje lipny ten błotnik który mi przyszedł w sumie jest bardzo ładny wręcz idealny bez żadnych zastrzeżeń pod względem korozji czy coś w tym stylu

Awatar użytkownika
Craash
Forum Master
Forum Master

Post autor: Craash » pt lip 31, 2015 13:55

Tak wygląda oryginalny błotnik od wewnętrznej strony. Zamienniki najczęściej są czarne od wewnątrz.
Obrazek
Co więcej, oryginał jest dosyć sztywny, a zamiennik zachowuje się jak flaga na wietrze.
Nie wydaje mi się, żeby ktoś aż tak zalał te znaki przy ponownym lakierowaniu, że nie możesz ich znaleźć.

BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Style”