Soczewki, słabo świecące lampy (hid)
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Witam, Posiadam u siebie w golfie takie lampy przednie:
Nie jestem w stanie określić czy to jest depo czy jakaś inna firma bo nigdzie nie widzę wytłoczenia firmy W każdym razie one tak wyglądają jak na powyższym zdjęciu. Mam problem z tymi lampami bo nie wiem czy one już tak mają świecić czy coś u mnie jest nie tak. W nocy świecą bo świecą.. Jadąc autostradą w nocy jest to dość męczące, ciemne uliczki bez chodników również.. Założony jest tam HID nie wiem jaki bo już był, małe soczewki (przeciwmgielne) już dużo lepiej oświetlają mi drogę niż te duże soczewki Nie jestem wstanie nawet wyciągnąć żarówki od xena żeby założyć zwykłą bo muszę zderzak ściągać, tak to tam jest upchane. Miał ktoś styczność z takimi lampami z hidem lub bez i wie jak to świeci? Gdzie szukać przyczyny? Wypalone odbłyśniki, słaby hid czy coś? Ostatecznością będzie kupno oryginalnych lamp i jazda na zwykłych żarówkach
Nie jestem w stanie określić czy to jest depo czy jakaś inna firma bo nigdzie nie widzę wytłoczenia firmy W każdym razie one tak wyglądają jak na powyższym zdjęciu. Mam problem z tymi lampami bo nie wiem czy one już tak mają świecić czy coś u mnie jest nie tak. W nocy świecą bo świecą.. Jadąc autostradą w nocy jest to dość męczące, ciemne uliczki bez chodników również.. Założony jest tam HID nie wiem jaki bo już był, małe soczewki (przeciwmgielne) już dużo lepiej oświetlają mi drogę niż te duże soczewki Nie jestem wstanie nawet wyciągnąć żarówki od xena żeby założyć zwykłą bo muszę zderzak ściągać, tak to tam jest upchane. Miał ktoś styczność z takimi lampami z hidem lub bez i wie jak to świeci? Gdzie szukać przyczyny? Wypalone odbłyśniki, słaby hid czy coś? Ostatecznością będzie kupno oryginalnych lamp i jazda na zwykłych żarówkach
Re: Soczewki, słabo świecące lampy (hid)
Sprawdz jakie zarowka dostaje napiecie, moze byc tak ze jest za male i dlatego slabo swieci
Wysłane z mojego Moto G przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Moto G przy użyciu Tapatalka
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
szameut, jeżeli będzie za małe napięcie w instalacji to HID nie odpali , vrathe, jeżeli kupiłeś już auto z tymi lampami to możliwe że będą zabrudzone odbłyśniki bądź wypalaja już się żarniki przez co słabo świeca , możliwe również że lampy są źle wyregulowane (wysokość strumienia światła )wówczas podjedź na jakąś stacje diagnostyczna w celu sprawdzenia i ustawienia lamp ,powinni zrobić to bezpłatnie co bynajmniej u mnie tak jest .ok
Był ATD 101KM 240NM jest ARL+ 185KM 371NM
Właśnie teraz wziąłem się za ogarnięcie tego tematu. Ogólnie to lampy już kiedyś regulowałem bo świeciły jak się okazało trochę nisko, widoczność deczko się poprawiła, ale to nie to czego oczekiwałem. Właśnie wyciągnąłem hidy i założyłem zwykłe żarówki.. Zobaczymy jak się ściemni Firmy hidów nie znam, ale są to 35W 6000K. Patrzyłem na odbłyśnik w soczewce. Tyle co zobaczyłem bez rozklejania lampy to nawet nie wygląda on najgorzej, hid miał taką lekką mgiełkę (czy tam taką zaćmę) na tym palniku nie wiem co to może znaczyć?
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
vrathe, ja mam u siebie hid-a wsadzone w lampy zamienne pod ori xenon i świecą jak ori ,również mam barwę 6000k możesz sam zobaczyć po fotka , ostatnio robiłem moda ze zwykłego xenona na bi-xenona ,bo ori jest tylko xenon a dokładnie soczewka od p.mgielnych,xenon i drogowe ,a mod poszedł głównie z powodu za małej ilości światła w nocy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
ta żółta poświata po środku w oddali na drogowych to efekt zwykłych żarówek które załączają sie razem z bi-xenonem teraz a wcześnie zapalały sie tylko one.ok
Na tych zdjęciach u Ciebie światła krótkie to bajka U mnie nie było takiej widoczności. Niestety już zdemontowałem xenona więc nie zrobię zdjęcia jak to wyglądało Narazie mam zwykłe żarówki i trzeba sprawdzić jak to będzie w nocy świecić, najwyżej kupię innego hida Jakiej firmy u siebie masz xenona?
edit. Mod na wieeeelki +
edit. Mod na wieeeelki +
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
vrathe, nie gra roli producent bo to i tak chińczyk , kup nowe żarniki na allegro podejrzewam że masz pod h7 jak te http://allegro.pl/h7-6000k-palnik-zarni ... 90884.html
tylko trzeba spojrzeć na podłączenie .ok
tylko trzeba spojrzeć na podłączenie .ok
a kwestia przetwornicy że słaba czy coś? Mam jeszcze do przetwornicy podłączane takie mniejsze coś kwadratowe i z tego dopiero idą kable na żarniki. Wiesz może co to takiego?
edit. założyłem jeszcze raz hida. Bez tego "dodatku" podłączyłem bezpośrednio pod przetwornice, wyczyściłem wtyczki bo na + była zaśniedziała a na - przypalona i zobaczymy.. Na razie wydaje się że dużo lepiej świeci, ale to wiadomo jak w dzien i w dodatku blisko ściany.. Przetwornica ma brzęczeć? Jak xenon odpala to dość głośno jest a później przestaje i coś tam ją słychać? Wcześniej tego nie zauważyłem
edit. założyłem jeszcze raz hida. Bez tego "dodatku" podłączyłem bezpośrednio pod przetwornice, wyczyściłem wtyczki bo na + była zaśniedziała a na - przypalona i zobaczymy.. Na razie wydaje się że dużo lepiej świeci, ale to wiadomo jak w dzien i w dodatku blisko ściany.. Przetwornica ma brzęczeć? Jak xenon odpala to dość głośno jest a później przestaje i coś tam ją słychać? Wcześniej tego nie zauważyłem
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
vrathe, to oczym piszesz to może być albo starter do xenonu albo jak tu w linku kasownik błędu http://allegro.pl/hid-can-bus-opel-vect ... 56200.html
Co do dźwięku to tak jest przy HIDzie dźwięk wydobywa sie z przetwornicy i po rozgrzaniu zanika w znacznym stopniu .ok
Co do dźwięku to tak jest przy HIDzie dźwięk wydobywa sie z przetwornicy i po rozgrzaniu zanika w znacznym stopniu .ok
Jakby to był starter to xenon nie powinien odpalić bez tego :3 Btw.. jak podłączałem to cudo to już przestało działać więc nie mam pojęcia.. U mnie błędu nie ma od żarówek więc lajty ^^ Już się bałem że coś zepsułem bo zaczęło piszczeć a tu się okazuje że tak ma być ^^ Okej, zobaczymy co z tego będzie Oby się poprawiło
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
vrathe, wrzuciłbyś fotke tego ustrojstwa i było by prościej określić co to jest
Od góry:
1. Xen
2. Xen + przeciwmgielne
3. Xen + długie
tak to wygląda mniej więcej, nadal nic nie widać. Na pierwszym zdj jest trochę lepiej bo deski obok trochę odbiły światła.. Ogólnie to zauważyłem że to światło ucieka na boki czy tak mi się tylko wydaje? Jest masakra..