Wskazówki i tarcze z Sport Edition
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Witam,
Nie mam u siebie CAN'a. Chciałbym mieć zegary SE. Wpadłem na pomysł aby przełożyć tarcze (kupić je od Momana na przykład) i wskazówki z zegarów Sport Edition do tych moich normalnych. Czy taka operacja jest możliwa? Czy wskazówki z zegarów od Sharana również podejdą?
Pozdrawiam
Nie mam u siebie CAN'a. Chciałbym mieć zegary SE. Wpadłem na pomysł aby przełożyć tarcze (kupić je od Momana na przykład) i wskazówki z zegarów Sport Edition do tych moich normalnych. Czy taka operacja jest możliwa? Czy wskazówki z zegarów od Sharana również podejdą?
Pozdrawiam
Using Tapatalk
Jest jak najbardziej możliwa...sam mam tak u siebie. Tarcze od Momana wyglądają jak ori. Są robione na wzór tarcz z licznika VDO ale udało sie zamontować je do licznika Motometer.Koszta nie porównywalne biorąc ceny za zegary SE. Przy okazji wrzuce fotki jak wyglądają na żywo.
srubox, co prawda jeszcze nie wiem, które mi bardziej zegary się podobają - czy te oryginalne czy SE - jednak zawsze to jakieś tańsze wyjście na przyszłość
Using Tapatalk
-
- Ma gadane
Re: Wskazówki i tarcze z Sport Edition
A nie miales problemu z ikonami kierunkow i dlugich? Musiales cos docinac czy wstawiles zamiast swoich i tyle.
- macabra_
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Oryginalne tarcze od licznika SE nie pasują rozmieszczeniem kontrolek do zegarów bez CAN, nieważne w jakiej wersji immo - sprawdzone
Ale idzie to ogarnać, u mnie wyszło tak:
Podczas jazdy jest ok jak widać na zdjęciu, część kontrolek trzeba było zakleić na tarczach bo przebijało przez nie podświetlenie licznika. Natomiast kontrolki przydatne i te świecące podczas zapłonu świecą normalnie, ale np. tylko w połowie Ale wszystko czytelnie, a podczas jazdy nic nie widać
Ale idzie to ogarnać, u mnie wyszło tak:
Podczas jazdy jest ok jak widać na zdjęciu, część kontrolek trzeba było zakleić na tarczach bo przebijało przez nie podświetlenie licznika. Natomiast kontrolki przydatne i te świecące podczas zapłonu świecą normalnie, ale np. tylko w połowie Ale wszystko czytelnie, a podczas jazdy nic nie widać
Dlatego nie wiem czy nie lepiej zainwestować w tarcze od Momana
Using Tapatalk
- macabra_
- Kontakt:
Ale SE na części też raczej będzie potrzebny bo zamienniki ringów w porównaniu do tych ori od SE wyglądają kiepsko
No racja. Nie wiem tylko czy wskazówki od T5 lub Sharana nie podejdą, z tego co widziałem to cena tych zegarów jest tańsza niż do Passata lub mk4.
Using Tapatalk
- macabra_
- Kontakt:
Dratwa, nie wiem czy uda się wydobyć ringi z passata/sharana itp. i przełożyć do licznika z mk4... ale jeśli się da to licznik z b5 FL'a z prostymi wskazówkami idzie dorwać za 40-50zł
edit:
http://allegro.pl/licznik-zegary-1-9-td ... 05177.html" onclick="window.open(this.href);return false;
całe allegro zawalone tymi licznikami
edit:
http://allegro.pl/licznik-zegary-1-9-td ... 05177.html" onclick="window.open(this.href);return false;
całe allegro zawalone tymi licznikami
Tarcze od Momana,wskazówki oraz ringi od B5FL...a z kontrolką od długich i kierunkami poradziłem sobie w ten sposób że z zegarów z B5FL wyciągnąłem ikonki spiłowałem od tyłu i przykleiłem kropelką do obudowy z golfa. Nawet odkleiłem szybkę licznika do montażu ringów. Wszystko wygląda jak ori.
-
- Ma gadane
Re: Wskazówki i tarcze z Sport Edition
a ringi z licznika z paska bez problemu wyciagnales czy trzeba bylo sie potrudzic?
Bez problemu...są przyklejone,palcem wypychasz a potem delikatnie przeciągasz przez otwory w obudowie. Taki efekt końcowy;
Tarcze Moman,wskazówki i ringi b5FL. Zegary Motometer immo3
Tarcze Moman,wskazówki i ringi b5FL. Zegary Motometer immo3