A,B,C Lakierowania
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
A,B,C Lakierowania
epoksyd i na to akryl juz moge tak ?
Moje padło : http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=569618" onclick="window.open(this.href);return false;
- Marcin TDI
- -Diesel Power-
- Kontakt:
A,B,C Lakierowania
tak,ale możesz też kłaść szpachlę na niegokosmaty69 pisze:epoksyd i na to akryl juz moge tak
Jak by ktoś jeszcze miał jakieś pytania co na gołą blachę podaję link do karty technicznej epoksydu którym ja robię.
http://professional.novol.pl/karty/tech ... CT_360.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
MK4 Variant viewtopic.php?f=89&t=562077" onclick="window.open(this.href);return false;
A,B,C Lakierowania
dobra dzięki wielkie narazie, jak coś to się w temacie odezwe
Moje padło : http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=569618" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: A,B,C Lakierowania
daniel23584, ja kiedys uzywalem amatorsko przy zaprawkach w mk2 i jako amator nie widze roznicy miedzy ta firma a innymi.
ALH + 205 + chip
A,B,C Lakierowania
położyłem warstwę epoksydu i teraz dokładnie widać wszystkie drobne odpryski na zderzaku i listwach,
epoksyd już mi się skończył, zaszpachluje wszystkie odpryski a potem zeszlifuje nadmiar ściernym,
chyba mogę dać na to od razu podkład akrylowy?
epoksyd już mi się skończył, zaszpachluje wszystkie odpryski a potem zeszlifuje nadmiar ściernym,
GTB...
- QQxQ
- V.A.G Podlasie
- Auto: Golf MK4
- Silnik: BUB
- Marcin TDI
- -Diesel Power-
- Kontakt:
A,B,C Lakierowania
jak to szlifowałeś? Szlifowałeś to w ogóle ? Nie powinny wyjść żadne odpryski.-michau- pisze:położyłem warstwę epoksydu i teraz dokładnie widać wszystkie drobne odpryski na zderzaku i listwach
przed szpachlą też trzeba przeszlifować i można dać na szpachlę akrylowy.-michau- pisze:zaszpachluje wszystkie odpryski a potem zeszlifuje nadmiar ściernym,
QQxQ pisze:Dawałeś epoksyd na plastik?
MK4 Variant viewtopic.php?f=89&t=562077" onclick="window.open(this.href);return false;
A,B,C Lakierowania
Używałem podkładu akrylowego, bez większych zastrzeżeń.daniel23584 pisze:A co myslicie o produktach Auto-Fit?
Osobiście nie stosowałem ale w niektórych przypadkach jest zalecany.QQxQ pisze:Dawałeś epoksyd na plastik?
Cały mój kraj >> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=519472" onclick="window.open(this.href);return false;
- QQxQ
- V.A.G Podlasie
- Auto: Golf MK4
- Silnik: BUB
A,B,C Lakierowania
Ale poco ? W jakim celu?OsteR9019 pisze:Osobiście nie stosowałem ale w niektórych przypadkach jest zalecany.QQxQ pisze:Dawałeś epoksyd na plastik?
- Marcin TDI
- -Diesel Power-
- Kontakt:
A,B,C Lakierowania
QQxQ, czasem się używa do gołych plastików,owiewek motocyklowych itp,itd
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
A,B,C Lakierowania
epoksyd również dobrze izoluje warstwę pod nim i dzięki temu podkład nam sie nie zważy jak to czasem bywa że została jakaś resztka matówki czy coś w tym stylu. A na podkładach już mi sie zdarzyło że w jednym miejscu podkład sie podniósł bo wgryzł sie w jakaś stara słaba warstwę
A,B,C Lakierowania
odpryski same się nie zrobiły, już były, po prostu zapomniałem je zaszpachlować,
kolejność zrobiłem taką:
szlifowanie, epoksyd, szlifowanie, szpachla, szlifowanie, epoksyd, szlifowanie
po 1 szlifowaniu dałem też podkład do plastików tam gdzie trzeba,
chodzi mi tylko o to, czy teraz po 2 epoksydzie i szlifowaniu, mogę dać szpachlę na te odpryski co zapomniałem, zeszlifować i dać podkład akryl
kolejność zrobiłem taką:
szlifowanie, epoksyd, szlifowanie, szpachla, szlifowanie, epoksyd, szlifowanie
po 1 szlifowaniu dałem też podkład do plastików tam gdzie trzeba,
chodzi mi tylko o to, czy teraz po 2 epoksydzie i szlifowaniu, mogę dać szpachlę na te odpryski co zapomniałem, zeszlifować i dać podkład akryl
GTB...
- Marcin TDI
- -Diesel Power-
- Kontakt:
A,B,C Lakierowania
mi też. I doszedłem do tego dlaczego. Czasem jest to wina materiału ,a druga sprawa to miejsca gdzie ktoś coś sprayem pryskał.matisim pisze: A na podkładach już mi sie zdarzyło że w jednym miejscu podkład sie podniósł bo wgryzł sie w jakaś stara słaba warstwę
tak nic złego się nie stanie-michau- pisze:chodzi mi tylko o to, czy teraz po 2 epoksydzie i szlifowaniu, mogę dać szpachlę na te odpryski co zapomniałem, zeszlifować i dać podkład akry
A,B,C Lakierowania
dzięki!
jutro kończę szlifować kilka elementów, zaszpachluję kilka odprysków na przednim zderzaku i listwie zderzaka, zeszlifuje
i na koniec zostaje już tylko akryl, baza i bezbarwny
jutro kończę szlifować kilka elementów, zaszpachluję kilka odprysków na przednim zderzaku i listwie zderzaka, zeszlifuje
i na koniec zostaje już tylko akryl, baza i bezbarwny
GTB...