Światła do jazdy dziennej Golf 4
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Witam. Posiadam golfa 4 i zamontowałem sobie światła do jazdy dziennej i jest mega dziwny problem bo montowałem już w kilku autach i nigdy tak nie miałem a mianowicie: Światła do jazdy dziennej podłączone są: - do akumulatora, + do czujnika świateł cofania (bo tam jest + po zapłonie) i przewód sterujący pod postojówki. Z tego co mi wiadomo postojówki święcą jak są włączone mijanie czy długie i wtedy powinny być ledy wyłączone a co najlepsze że jak włącze postojówki to ledy gasną a jak włącze mijania bądź długie ledy świecą. Proszę o pomoc
Teraz to mam głęboki przemyślenia bo ledy były założone w środę i było sprawne i działało jak powinno i auto stało w garażu. Wczoraj pojechałem zrobiłem 70km i już po 30km się zapaliły z mijania. Dziś wchodzę do garażu chcę sprawdzić czemu tak jest i sprawdzam i ledy działają jak powinny. Chyba tak jest bo mrozy są i ten przekaźnik co jest w ledach nie działa prawidłowo w mrozie.
-
- VWGolf.pl Killer
musisz sprawdzić przewód ten co wpiąłeś w postoje bo może on nie łączyć prawidłowo najlepiej jak wszystko jest lutowane dwa jeśli ci się tak zrobi jak masz włączone mijania puknij czymś w ten przekaźnik sterujący ledami może być zimny lut i nie łączy dobrze
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
Re: Światła do jazdy dziennej Golf 4
A co masz na myśli mówiąc " najlepiej jak wszystko jest lutowane dwa" ?bioly05011 pisze:musisz sprawdzić przewód ten co wpiąłeś w postoje bo może on nie łączyć prawidłowo najlepiej jak wszystko jest lutowane dwa jeśli ci się tak zrobi jak masz włączone mijania puknij czymś w ten przekaźnik sterujący ledami może być zimny lut i nie łączy dobrze
-
- VWGolf.pl Killer
po pierwsze najlepiej żeby było lutowane bynajmniej ja tak robię a po drugie żebyś sprawdził przekażnik jak ci się tak stanie żeby puknąć w niego
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
W 100% lutowane jest. Nie ma nigdzie zwinięte i zaizolowane. Przekaźnik jest w ledach i w ledy pukałem i też nic ich nie rusza. A co najlepsze że po odpaleniu auta jest ok zapalę światła mijania i jest ok do póki nie ruszę. Przejadę kawałek i się zapalają i zgaszę auto później zapale jest ok i znowu przejadę kawałek i się zapalają. A postojówki święcą więc nie powinny ledy świecić. Tym bardziej że lewy panel led podłączony jest do lewej postojówki a prawy panel led do prawej postojówki.
Nie używaj słów których znaczenia nie znasz.bioly05011 pisze:bynajmniej
Przepnij się na próbę pod mijania - z punktu widzenia użytkownia praktycznie bez zmian, a problem może wynikać z krótkiej przerwy w dostawie prądu przy przełączaniu z pozycyjnych (nie postojowych - nazewnictwo) na mijania.
Przekaźnik mam zakupiony do ledów wszystko z testowane. Doradźcie gdzie zamontować przekaźnik: zamontować go w skrzynce przekaźników to znaczy półce a czy gdzieś pod maską by przewodów tyle nie ciągnąć ?
Tylko pod maską taki minus że będzie przekaźnik narażony na wilgoć
Tylko pod maską taki minus że będzie przekaźnik narażony na wilgoć